Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Joe Biden: ‘Het wordt tijd dat Amazon belastingen betaalt’

Logo Business AM
Politiek

22/05/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Voormalig vicepresident Joe Biden - Isopix

De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden heeft in een interview gezegd dat grote bedrijven ook belastingen moeten betalen. De Democraat neemt daarbij specifiek Amazon in het vizier.

‘Ik denk niet dat eender welk bedrijf, ik geef er niet om hoe groot het is, in een positie zou mogen zitten waarbij het geen belastingen betaalt en miljarden en miljarden en miljarden dollars verdient’, zegt Biden in een interview met de zakenzender CNBC.

Eerlijk?

Op de vraag of Amazon moet opgedeeld worden, zegt Biden dan weer ‘Het hele idee is dit: ben je het spel eerlijk aan het spelen? Het kapitalistische systeem gaat over eerlijk omgaan met iedereen en eerlijk zijn met de Amerikaanse bevolking en met hun personeel.’

Amazon krijgt veel kritiek, zowel van Democraten als van Republikeinen, omdat het bedrijf de belastingwetgeving naar zijn hand weet te zetten.

Minder belastingen betalen dan leerkrachten

In juni van vorig jaar ruzieden Biden en Amazon nog op Twitter. Biden zei toen dat ‘geen enkel bedrijf dat miljarden en miljarden dollars omzet maakt aan een lager tarief belastingen zou mogen betalen dan brandweermannen en leerkrachten.’

Het bedrijf antwoordde toen dat ‘we elke dollarcent betalen die we verschuldigd zijn. We nemen aan dat Biden zijn probleem bij de belastingwetgeving ligt, en niet bij Amazon.’

Lees ook: Amazon in het nauw door aanhoudend protest bij werknemers

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO