Amazon brengt voor het eerst Prime Day, met grote kortingen, naar België

Wat al jarenlang in landen zoals de Verenigde Staten een gigantisch succes is, komt nu ook naar België. Amazon Prime Day zal op 11 en 12 juli namelijk voor de allereerste keer doorgaan in ons land.

Door het succes van online shops zoals Bol duurde het even voor België zijn eigen Amazon-webshop kreeg. Sinds 2003 kunnen Franstaligen al shoppen op Amazon.fr, voor de Nederlandstalige Belg werd in 2016 een Nederlandstalige pagina voorzien op Amazon.de. Sinds 2020, toen Amazon ook in Nederland lanceerde, werd de Nederlandssprekende Belg naar daar omgeleid. Eind juli 2022 kwam aan al dat omslachtig gedoe een einde, want toen lanceerde Amazon de webstek Amazon.com.be.

Amazon Prime Day

Bijna één jaar later is het dan ook tijd voor de allereerste Amazon Prime Day in België. Dat is een shoppingevent dat Prime Members toegang geeft tot exclusieve deals van de grootste merken. Het gaat hierbij onder andere om merken zoals LEGO, Bosch, iRobot, JBL en Samsonite.

Om van die kortingen te kunnen genieten, moet je wel lid zijn van Prime. Als je nog geen Prime-lid bent, kan je een gratis proefabonnement van 30 dagen afsluiten op Amazon.com.be/prime. Na die proefperiode betaal je 2,99 euro per maand of 25 euro per jaar. Daarbij krijg je onder andere ook gratis bezorging de volgende dag, maar ook toegang tot de streamingdienst Prime Video.

Nafi Thiam, Pablo Andres, Coely en Nicolas Caeyers

Special voor de allereerste Prime Day in ons land komt Amazon ook met een speciale wedstrijd. Daarbij kan je ontmoetingen en activiteiten winnen met vier bekende personen. Het gaat om een kartingrace tegen olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam, een meet, greet & eat met komiek Pablo Andres, een concert in de lucht van zangeres Coely en een kapperservaring met influencer Nicolas Caeyers en zijn alter ego Sabine.

Om kans te maken op zo’n ervaring kan je inschrijven via Amazon.com.be/primedayexperiences.

Meer