Amazon gaat Engelse Premier League-wedstrijden gratis uitzenden

De Amerikaanse internetgigant kondigt aan dat de Premier League-voetbalwedstrijden waarvan Amazon de rechten bezit, gratis te bekijken zijn via streamingdienst Prime en gamestreamingplatform Twitch.

Door de coronacrisis moeten de resterende wedstrijden van de Britse topdivisie achter gesloten deuren gespeeld worden. Begin mei raakte al bekend dat de Premier League onderhandelingen voerde met mediabedrijven Sky en BT Group over het uitzenden van de wedstrijden. Zij hebben de rechten op 47 wedstrijden, die waarschijnlijk gratis via YouTube te bekijken zijn. De overige 45 wedstrijden werden verdeeld onder Sky, BT Sport en dus Amazon.

Hoewel de internetgigant geen wedstrijden voor dit seizoen meer voorzien had, komen er nu toch enkele uitzendingen hun richting uit. Het gaat al zeker om één wedstrijd in juni en nog eens drie in juli of nog iets later. Grappig detail: Amazon zal bij de uitzendingen een functie aanbieden die het mogelijk maakt om supporterslawaai te horen. Ook Sky Sports heeft zo’n optie om kunstmatig achtergrondgeluid in te schakelen.

Amazon heeft de rechten op bepaalde voetbalwedstrijden sinds Boxing Day – tweede kerstdag – vorig jaar in handen. De uitzendingen waren vooral een primeur voor Twitch, het videoplatform om online games te streamen dat Amazon in 2014 kocht voor 970 miljoen dollar. Zelf telde Amazon 122 miljoen dollar neer om de komende drie jaar in totaal 20 Premier League-wedstrijden uit te zenden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20