Amazon-CEO scoort met antwoord op racistische mail

Amazon-CEO Jeff Bezos wordt even op handen gedragen op de sociale media nadat hij een racistische mail van een klant op sociale media zette met als bijschrift ‘Een klant als jij verlies ik graag’.

Bezos deelde maandag twee e-mails van klanten op het sociale medium Instagram. De mailers hadden klachten over de steun van Amazon aan de Black Lives Matter-beweging. Amazon had een banner op zijn website gezet met de boodschap: ‘Black Lives Matter. Amazon is solidair met de zwarte gemeenschap’ en daar kon niet iedereen mee lachen.

Een van de mails, die een hoop scheldwoorden en racistische uitdrukkingen bevatte, eindigde met de zin: ‘Mijn zakenrelatie met u is over’, waarop Bezos antwoordde: ‘Dave, een klant als jij verlies ik graag.’

Positieve respons

Bezos legde in dezelfde post uit waarom hij de e-mail op sociale media zette: ‘Dit soort van haat mag niet in de schaduw blijven. Het is belangrijk dat die zichtbaar wordt. Dit is maar één voorbeeld van een groter probleem.’

De twee posts leverden de Amazon-CEO ongeveer 500.000 likes op en een hoop positieve reacties. ‘Goed gedaan, Jeff. Ik verdubbel mijn bestellingen op Amazon’, klonk het onder meer. Of ook: ‘Het zijn mensen als jij die ongelijkheid mee uit de wereld zullen helpen.’ Zo waren er nog 30.000 antwoorden.

Bezos zelf onder vuur

De roem die Jeff Bezos nu krijgt, doet bijna vergeten dat hij een maand geleden zelf stevig onder vuur lag voor de manier waarop hij zijn personeel behandelde. Nadat een aantal personeelsleden overleden waren aan Covid-19, kwam er een protestbeweging op gang die Bezos verweet dat hij geen rekening houdt met de socialdistancingregels. Het personeel vroeg zelfs om Amazon op te doeken. Ook de openbaar aanklager van de staat New York beschuldigde Amazon van ‘schending van de regels rond veiligheid op het werk’.

Amazon komt ook geregeld onder vuur te liggen omdat het geen of te weinig belastingen zou betalen. Drie weken geleden riep Democratisch presidentskandidaat Joe Biden het e-commercebedrijf nog op om ‘eindelijk belastingen te betalen’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20