Airbnb zet zich klaar voor beursgang

Airbnb hint al een hele tijd op een beursgang maar zou nu toch deze maand nog naar Wall Street trekken.

Volgens documenten die The Wall Street Journal kon inkijken, gaat verhuurdersplatform Airbnb binnen de dertig dagen dan toch naar de beurs. Dat zou het einde van een ware odyssee voor het bedrijf betekenen, er wordt al erg lang gespeculeerd over een beursgang van Airbnb.

30 dagen

Nu leek de coronacrisis opnieuw roet in het eten te gooien voor Airbnb, maar volgens The Wall Street Journal gaat het bedrijf toch nog voor eind 2020 Wall Street op. Als de papieren effectief vandaag zijn ingediend, heeft Airbnb nog 30 dagen voor beursgang.

De coronacrisis heeft natuurlijk zware impact gehad op Airbnb. 25 procent van het personeel kwam op de schop te zitten, dat zijn zowat 1.900 personeelsleden. De omzet zou maar half zoveel zijn als die van 2019, waarschuwde CEO Brian Chesky. Een beursgang sloot de man dan weer niet uit.

Kapitaalrondes

Momenteel wordt Airbnb op 18 miljard gewaardeerd, dat is een flink stuk minder dan 31 miljard die het nog waard was bij een kapitaalronde in 2017. Het bedrijf raakte ook nog 1 miljard dollar binnen in april. Dat ging vooral om schuldpapieren van Silver Lake en Sixth Street Partners, maar hevelde het bedrijf vooral over de crisis. Een week later kwam er nog een miljard dollar bij, van Fidelity, T. Rowe Price en investeerders Blackrock.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20