Airbnb lanceert nieuwe regels voor -25-jarigen om feestjes te vermijden

Airbnb lanceert een nieuw systeem om feestjes in verhuurde huizen te vermijden.

In een blogpost op donderdag laat Airbnb weten dat het gebruikers onder de 25 met minder dan drie positieve reviews geen volledige huizen meer zal laten huren in de eigen regio. In een andere regio, of bij meer dan drie positieve reviews, is er geen probleem.

Positieve impact

‘Er zullen altijd mensen zijn die manieren vinden om rond onze veiligheidsmaatregelen heen te werken, en we weten dat mensen ouder dan 24 er perfect toe in staat zijn om een huis te boeken voor de verkeerde redenen’, staat er te lezen. ‘Maar gebaseerd op de positieve impact die dit beleid heeft gehad op ongewenste feestjes die georganiseerd werden in huizen door gasten onder de 25, denken we dat dit de juiste manier is om het probleem aan te pakken.’

De nieuwe regels worden officieel geïntroduceerd na een testprogramma in Canada. Airbnb zegt dat er tijdens die testperiode merkbaar minder feestjes waren. Airbnb heeft huisfeestjes die op sociale media worden gepromoot, sowieso verbannen. Grote feesten op plaatsen die daar niet voor voorzien zijn, zoals appartementen, zijn ook niet toegestaan. Er komt ook een hotline, of verkliklijn, zo u wil, als er toch evenementen worden georganiseerd en de buren bezorgd worden.

Schietpartij

De verandering van beleid komt er niet zomaar. In een huis dat via Airbnb verhuurd werd, vond vorig jaar met Halloween een schietpartij plaats. Er was een feestje aan de gang, 5 mensen kwamen om het leven. Het stond aangekondigd als ‘Airbnb Mansion Party’ op Instagram, hoewel de gastheer van het huis feestjes expliciet verboden had.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20