Airbnb haalt 1 miljard dollar op bij twee grote geldschieters

Airbnb haalt in totaal 1 miljard dollar op bij de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Silver Lake en Sixth Street Partners. Het is de bedoeling om met de bijkomende middelen de toekomst van het woningverhuurplatform te verzekeren.

Het geld is expliciet voorzien voor de lange termijn. Onlangs berichtte het Amerikaanse persagentschap Bloomberg dat Airbnb meer dan 2 miljard dollar op de bank heeft staan, met nog eens 1 miljard dollar aan kredietfaciliteiten. Door de wereldwijde coronacrisis gaat Airbnb door een moeilijke periode, maar de investeerders zien toch nog voldoende potentieel in het businessmodel van het bedrijf.

Het is al een tijdje bekend dat Airbnb naar de beurs van New York wil trekken, maar begin vorige maand ontstonden er geruchten dat het verhuurplatform zijn geplande beursgang tijdelijk wil opbergen. De nieuwe financiering die dinsdag aangekondigd werd, kan een middel zijn om de economische crisis te doorstaan.

Hoewel het betere tijden waren vóór de coronacrisis, kon Airbnb nog nooit winstcijfers laten optekenen. In het laatste kwartaal van vorig jaar noteerde het bedrijf een verlies van 276 miljoen dollar. De inkomsten stegen wél, met 32 procent tot 1,1 miljard dollar. Overigens zette Airbnb vorige week een soort ‘noodfonds’ van 250 miljoen dollar op, om annulaties te vergoeden. Het verhuurplatform reageerde daarmee op de kritiek dat de factuur van de gratis annulaties bij de verhuurders terechtkwam.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20