Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Airbnb betaalt verhuurders dan toch terug voor annulaties

Logo Business AM
Business

31/03/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Le logo d'Airbnb. - dpa

Het verhuurplatform Airbnb laat al zijn gasten die een kamer huurden vanaf 31 mei kosteloos hun verblijf annuleren. Dat leidde oorspronkelijk tot gemor bij de verhuurders, maar Airbnb komt nu toch met geld over de brug.

Oorspronkelijk moesten Airbnb-verhuurders volledig zelf opdraaien voor de kosten van de annulaties. Ze konden daar niet mee lachen. Velen hebben namelijk hun eigen annuleringspolitiek en plots werd die overschreven door het bedrijf zonder dat ze daarvoor gecompenseerd werden.

Dat maakte dat heel wat verhuurders andere oorden gingen opzoeken en via andere apps hun appartementen gingen verhuren. Om de schade daar te beperken doet Airbnb nu toch een geste. Het betaalt zijn verhuurders vanaf april 25 procent terug van wat ze zouden krijgen via hun eigen regels. Plus 12 procent commissie die de verhuurders sowieso betalen aan het bedrijf. Het zet daarvoor 250 miljoen dollar (227 miljoen euro) opzij.

Door gasten te laten annuleren vanaf 31 mei wordt de annulatieperiode ook verlengd. In de eerste aankondiging was het pas vanaf 14 april.

Extreme besparingen

Airbnb heeft al een aantal tegenslagen te verwerken gekregen de afgelopen maanden. Het moest onder andere zijn beursgang, die gepland stond voor maart of april, met een jaar uitstellen door de slechte marktomstandigheden in coronatijden.

Eerder deze week besliste het ook om alle marketingcampagnes op te schorten, geen personeel meer aan te nemen, geen bonussen meer uit te betalen en zijn topmanagement de helft minder te betalen voor het komende halfjaar. De oprichters keren zichzelf ook geen salaris uit. Zo wil het bedrijf 800 miljoen dollar besparen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks