Adviseur Boris Johnson zoekt ‘supergetalenteerde weirdos’ voor Britse overheid

De hoofdadviseur van Brits premier Boris Johnson roept ‘supergetalenteerde weirdos’ op om te solliciteren voor een job in Downing Street. De eigenzinnige Dominic Cummings wil de ambtenarij op die manier diverser maken.

Dominic Cummings heeft nog maar eens bewezen waarom hij de ‘excentrieke en briljante’ rechterhand van Boris Johnson genoemd wordt. In een ongewone blogpost lanceert hij een oproep aan ‘buitenbeentjes met vreemde vaardigheden’ om te solliciteren bij de overheid. Cummings staat al langer bekend als een criticus van de openbare sector.

‘Geen Oxford of Cambridge’

‘We hebben artiesten nodig, mensen die nooit naar de universiteit gingen en zich een weg door het leven gevochten hebben’, schrijft hij. ‘Om te weten hoe internationale criminele bendes gaten in onze grensbeveiliging misbruiken, hebben we geen afgestudeerden van Oxford en Cambridge meer nodig.’

Concreet zoekt Cummings onder andere datawetenschappers, softwareontwikkelaars, economen, beleidsexperts, projectmanagers en onderzoekers. De nieuwe functies moeten de performantie van de overheid verhogen, maar ook de rol van Cummings ‘veel minder belangrijk maken’. Hij wil binnen het jaar zelfs ‘overbodig’ zijn, stelt hij.

Persoonlijke assistent

Eén vacature is er zelfs voor de echte durvers, want Cummings zoekt ook een jonge persoonlijke assistent. De gelukkige mag zich bezighouden met ‘zeer interessant werk en oninteressante kleinigheden die mijn leven makkelijker maken’, schrijft hij. De functie is wel zodanig vermoeiend dat ‘het moeilijk zal zijn om een vriend of vriendin te hebben.’

Mocht u een nieuwe uitdaging willen: geïnteresseerden mogen een e-mail met hun vaardigheden en ideeën sturen naar ideasfornumber10@gmail.com met als onderwerp ‘Job’.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20