Topbelegger Bill Ackman: “De Fed zal waarschijnlijk de rente niet meer verhogen”

Volgens Bill Ackman, CEO van Pershing Square Capital Management, vertraagt de economische groei in de Verenigde Staten. Daarom denkt hij dat de kans groot is dat de Federal Reserve niet langer de rente zal verhogen. Nochtans heeft Fed-voorzitter Jerome Powell tijdens een toelichting van het jongste rentebesluit laten uitschijnen dat er mogelijk nog een verhoging aan de horizon lonkt.

Waarom is dit belangrijk?

De renteverhogingen van de centrale banken zetten de economische groei onder druk. Tot nu toe kon de Amerikaanse economie vrij goed het hoofd boven water houden. Experts waarschuwen wel dat het een tijdje kan duren alvorens het verstrakkende geldbeleid een impact heeft op de economie.

In het nieuws: Ackman is ervan overtuigd dat de groei in de Verenigde Staten (VS) zal vertragen. Dat is een logisch gevolg van de renteverhogingen van de Fed.

  • "Hoge hypotheekrentes … hoge kredietkaartrentes, ze beginnen echt een impact te hebben op de economie," zegt hij in een gesprek met de Amerikaanse nieuwssite CNBC. "De economie is nog steeds solide, maar ik zie veel tekenen dat die verzwakt."
  • Voorts verwacht hij dat de Amerikaanse tienjaarsrentes in de huidige omstandigheden
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer