AB InBev verhuist productie Corona-bier van Mexico naar Jupille

Brouwerij AB InBev verhuist de productie van het bier Corona van thuisland Mexico naar de Belgische vestiging in Jupille bij Luik. Dat bevestigt woordvoerster Karolien Cloots vrijdagavond aan het persagentschap Belga.

Grupo Modelo, een Mexicaanse dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag noodgedwongen met het brouwen van alle bieren, waaronder het populaire Corona. De brouwerij volgt de aanbeveling van de Mexicaanse overheid, die de sector als een niet-essentiële activiteit beschouwt tijdens de coronacrisis.

De directie van AB InBev heeft vrijdag besloten om de productie over te hevelen naar de afdeling in Jupille-sur-Meuse in de provincie Luik. De snelle reactie van de Leuvense biergigant werd mede mogelijk gemaakt door een recente beslissing om het 90 jaar oude Corona-bier sowieso ook te gaan brouwen in Jupille. Het team werd al samengesteld.

Het brouwen gebeurt volgens hetzelfde proces dat al negen decennia in Mexico wordt gebruikt, inclusief het gistingsproces en de opslag van dezelfde giststam die in Mexico wordt gebruikt. Corona wordt uitgevoerd naar meer dan 125 landen. De vraag op de wereldmarkt blijft in snel tempo toenemen, met een constante groei de voorbije vier jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20