Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

AB InBev verhuist productie Corona-bier van Mexico naar Jupille

Logo Business AM
Business

03/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

isopix

Brouwerij AB InBev verhuist de productie van het bier Corona van thuisland Mexico naar de Belgische vestiging in Jupille bij Luik. Dat bevestigt woordvoerster Karolien Cloots vrijdagavond aan het persagentschap Belga.

Grupo Modelo, een Mexicaanse dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag noodgedwongen met het brouwen van alle bieren, waaronder het populaire Corona. De brouwerij volgt de aanbeveling van de Mexicaanse overheid, die de sector als een niet-essentiële activiteit beschouwt tijdens de coronacrisis.

De directie van AB InBev heeft vrijdag besloten om de productie over te hevelen naar de afdeling in Jupille-sur-Meuse in de provincie Luik. De snelle reactie van de Leuvense biergigant werd mede mogelijk gemaakt door een recente beslissing om het 90 jaar oude Corona-bier sowieso ook te gaan brouwen in Jupille. Het team werd al samengesteld.

Het brouwen gebeurt volgens hetzelfde proces dat al negen decennia in Mexico wordt gebruikt, inclusief het gistingsproces en de opslag van dezelfde giststam die in Mexico wordt gebruikt. Corona wordt uitgevoerd naar meer dan 125 landen. De vraag op de wereldmarkt blijft in snel tempo toenemen, met een constante groei de voorbije vier jaar.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks