Aanzienlijk meer bezoekers voor bioscoopgroep Kinepolis

Kinepolis heeft in de eerste helft van 2022 aanzienlijk meer bezoekers verwelkomd dan een jaar eerder. Dit verwacht analist David Vagman van ING. “We verwachten een sterke verbetering op jaarbasis, en aanzienlijk meer bezoekers in het tweede kwartaal, in vergelijking tot het eerste kwartaal”, aldus de analist.

Kinepolis heeft volgens Vagman 13,5 miljoen bezoekers in de eerste helft van het jaar verwelkomd, tegenover slechts 2,2 miljoen een jaar eerder. Daarmee zou Kinepolis weer op 67 procent van de bezoekersaantallen van voor de coronacrisis zitten, aldus Vagman. 

De omzet is daardoor ook aanzienlijk gestegen, van 36,8 naar vermoedelijk 212,7 miljoen euro. De aangepaste EBITDA na leases ging volgens ING van 24 miljoen  verlies naar 41,9 miljoen euro winst, met een bijbehorende marge van 19,7 procent.

Netto behaalde Kinepolis een aangepaste winst van 4,3 miljoen euro geboekt. Een jaar geleden was dit nog een verlies van 45,1 miljoen euro. De nettoschuld bedroeg eind juni 453 miljoen euro, tegenover 542,3 miljoen een jaar eerder.

Outlook

Vagman rekent op een volatiele tweede jaarhelft, “met waarschijnlijk een zeer zwak derde kwartaal maar vervolgens een uitstekend vierde kwartaal.” In het derde kwartaal had Kinepolis onder meer last van het goede weer en een wat zwakke line-up met nieuwe films. In het vierde kwartaal worden een reeks blockbusters uitgebracht, aldus Vagman.

Voor het hele jaar rekent de analistenconsensus samengesteld door Kinepolis op een omzet van 571,8 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 188,4 miljoen euro en een EBIT van 117,2 miljoen euro. Netto zal Kinepolis dit jaar 68,9 miljoen euro verdienen en de nettoschuld komt vermoedelijk uit op 759,6 miljoen euro.

Meer