Aandeelhouders Biocartis zien hun investering in rook opgaan bij geplande beursexit

Biocartis zal van de beurs verdwijnen. Het biotechbedrijf laat weten dat er waarschijnlijk niets meer zal overblijven voor de aandeelhouders.

Waarom is dit belangrijk?

Biocartis zit al een tijdje in slechte papieren, en dat weerspiegelt zich vanzelfsprekend in de aandelenkoers. Sinds de beursintroductie in 2015 is de koers met 97,3 procent gezakt van zo'n 10,6 naar 0,3 euro.

In het nieuws: Biocartis voert een ingrijpende schuldherschikking door om een doorstart te forceren. Door die ingreep zal het noodlijdende bedrijf van de beurs verdwijnen.

  • Het biotechbedrijf laat in een persbericht weten dat de obligatiehouders 132 miljoen aan vorderingen zullen omzetten in aandelen. Daarenboven zullen ze 40 miljoen euro extra injecteren in de onderneming. Die operatie moet ervoor zorgen dat Biocartis voldoende cash heeft tot 2024. Bedoeling is om dan operationeel break
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer