Aandeel Tesla schiet omhoog bij de opening van Wall Street

Tesla is de beursdag in glorie gestart. Het aandeel van de Amerikaanse bouwer van elektrische wagens is bij de opening van Wall Street ruim 10 procent omhoog geschoten.

De belangrijkste Amerikaanse beursindices zijn de beursdag in het rood gestart. De Dow Jones ging dinsdag 1,24 procent lager en S&P500 dook 0,46 procent in het rood. De Nasdaq verloor 0,37 procent ondanks een stevige beurswinst voor Tesla.

Tesla naar S&P500

Het aandeel van Tesla ging maar liefst 12,65 procent de hoogte in. Beleggers reageren enthousiast op het nieuws dat het bedrijf van Elon Musk op 21 december een plaatsje krijgt in de S&P500. Die introductie legt Musk alleszins geen windeieren. Volgens Bloomberg zal hij de derde rijkste persoon van de wereld worden met een geschat vermogen van meer dan 15 miljard dollar. Daarmee haalt Musk de oprichter van Facebook Mark Zuckerberg in.

Moderna moest dinsdag dan weer terrein prijsgeven. Na een stijging van bijna 10 procent maandag daalt het aandeel met 4,3 procent. Het farmabedrijf liet maandag weten dat het een coronavaccin heeft dat voor 94,5 procent effectief is.

Amazon kondigde dinsdag aan dat het in Amerika een online apotheek opent. Met Amazon Pharmacy wil de e-commercegigant online medicijnen verkopen. Het aandeel klom met 1,18 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20