Aandeel van Snap schiet ruim 40 procent hoger

Het aandeel van Snap, het bedrijf boven de populaire app Snapchat, is bij de start van de laatste handelsdag van de week ruim 40 procent hoger geschoten. Daarmee is het dipje van donderdag volledig verwerkt. Sterke kwartaalresultaten liggen aan de basis van die fikse stijging.

De techaandelen kregen het gisteren even zwaar te verduren. Na de bekendmaking van de kwartaalresultaten was de koers van Meta met zo’n 26 procent gezakt. Het bedrijf boven Facebook nam ook tal van andere techbedrijven mee in zijn val. De Nasdaq sloot de handelsdag 3,74 procent in het rood af.

Eerste winstgevende kwartaal voor Snap

Snap was één van de bedrijven die Meta mee naar beneden trok. Het aandeel verloor 23,6 procent. Vandaag oogt het plaatje weliswaar compleet anders. Kort na het luiden van de Amerikaanse openingsbel noteerde Snap maar liefst 43 procent in de plus. Beleggers reageren duidelijk tevreden op de kwartaalresultaten.

Snap kon immers uitpakken met het eerste winstgevende kwartaal sinds het ontstaan van het bedrijf. De oprichter van Snapchat boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 22,6 miljoen dollar in vergelijking met een verlies van 113,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met 42 procent tot 1,3 miljard dollar.

Augmented reality en Spotlight

Daarnaast heeft het aantal gebruikers de verwachtingen van de analisten overtroffen. Zij gingen uit van gemiddeld 317 miljoen dagelijkse gebruikers in het vierde kwartaal. Het uiteindelijke nummer kwam uit op 319 miljoen. “2021 was een boeiend jaar voor Snap en we hebben een aanzienlijke vooruitgang geboekt met de groei van ons bedrijf”, zei CEO Evan Spiegel.

Volgens het bedrijf was de stevige groei te danken aan investeringen in augmented reality. Daarnaast lanceerde het een nieuwe functie voor de populaire app Snapchat, namelijk Spotlight. Die functie is ontworpen om TikTok-achtige virale video’s van gebruikers weer te geven.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.