Bitcoin blijft maar doorstomen na record

Cryptomunt blijft enkele uren na het breken van zijn persoonlijke record hoge toppen scheren. Op enkele uren tijd ging de prijs met elf procent omhoog.

Op woensdag om kwart voor drie was het dan eindelijk zover: bitcoin ging door het symbolische plafond van 20.000 dollar. Volgens coinmarketcap was dat geleden sinds december 2017. Bitcoin heeft er intussen een lange, maar stabielere rally opzitten dan in 2017 en dus hoopten cryptogelovers op goede koers na de 20.000 dollar.

Bang voor het 2017-scenario

In 2017 beleefde bitcoin namelijk wel een hoogtepunt, maar zakte de prijs na luttele uren al in elkaar. Dat scenario lijkt zich vooralsnog niet te herhalen in 2020. Integendeel: bitcoin is in de vroege uurtjes van donderdagochtend zelfs kort 22.000 dollar waard.

Intussen lijkt de koers zich, als we dat zo mogen noemen, te stabiliseren tussen de 21.700 en 22.100 dollar. Het valt nog te bekijken of de crypto opnieuw een aanloop neemt en sprong maakt tijdens de Amerikaanse beursdag of zich voorbereidt op een vrije val.

Duurzame rally?

Analisten voorspellen dat deze bitcoinrally een langer leven beschoren is dan zijn voorgangers. De markt voor de munt zou matuurder zijn, er zijn ook institutionele investeerders aan boord. Zo kan u intussen bij PayPal en Square betalen met bitcoin. JP Morgan heeft al een eigen crypto aan boord en laat klanten toe om met bitcoin te werken.

Daarnaast zijn er steeds meer portefeuilles waar meer dan 1.000 bitcoin in te vinden zijn. Er is dus veel minder sprake van een hype zoals in 2017. Dat is ook te merken aan de media-aandacht die de crypto krijgt. In 2017 was bitcoin een alternatieve investering, voor de durvers of voor wie geen vertrouwen had in de traditionele beurs. Maar intussen zijn er gespecialiseerde crypto-investeerders, zoals Grayscale. Zij pompen jaarlijks honderden miljoenen in de munt.

En nu?

Blijft bitcoin stijgen of duikt de munt binnenkort de dieperik in? Analisten van JP Morgan Chase verwachten een prijs van rond de 50.000 dollar per stuk in de komende jaren. Dat is nog bescheiden in verhouding tot de ambities van de Winklevoss-broertjes. Die crypto-investeerders geloven dat u per munt ooit 500.000 dollar zal neertellen.

Lees ook:

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.