Lithiumreserves ontdekt in zuidwestelijk Arkansas, in de Verenigde Staten


Key takeaways

  • De USGS heeft aanzienlijke lithiumreserves ontdekt onder het zuidwesten van Arkansas, geschat op 5 tot 19 miljoen ton.
  • Deze bron kan tegen 2030 negen keer aan de wereldwijde vraag naar lithium voor accu’s van elektrische voertuigen voldoen als er commercieel levensvatbare winningsmethoden worden ontwikkeld.
  • Verdere beoordelingen zijn nodig om te bepalen of het praktisch haalbaar is om lithium uit deze pekel te winnen met de huidige winningstechnologieën.

Substantiële lithiumreserves ontdekt in zuidwest Arkansas

Een recente studie uitgevoerd door de U.S. Geological Survey (USGS) heeft potentieel aanzienlijke lithiumreserves blootgelegd onder het zuidwesten van Arkansas. De bevindingen, gepubliceerd in Science Advances, wijzen op een geschat bereik van 5 tot 19 miljoen ton lithium in de regio. Deze schatting suggereert dat als er commercieel levensvatbare winningsmethoden worden ontwikkeld, deze bron tegen 2030 negen keer aan de wereldwijde vraag naar lithium voor accu’s van elektrische voertuigen zou kunnen voldoen.

Het onderzoek en de gevolgen

Het onderzoek, een samenwerking tussen de USGS en het Office of the State Geologist van het Arkansas Department of Energy and Environment, maakte gebruik van innovatieve technieken. Deze omvatten het testen van water en machine learning om nauwkeurig lithiumconcentraties te bepalen in pekelwater dat gevonden is in de Smackover Formation. Deze geologische formatie, overblijfselen van een oude zee, strekt zich uit over delen van Arkansas, Louisiana, Florida, Mississippi, Alabama en Texas.

USGS-directeur benadrukt mogelijke gevolgen

De ontdekking heeft belangrijke gevolgen voor het energielandschap van de Verenigde Staten. USGS-directeur David Applegate benadrukte de mogelijke gevolgen voor de werkgelegenheid, de productie en de veerkracht van de toeleveringsketen als de binnenlandse lithiumproductie toeneemt om de afhankelijkheid van import te verminderen. Hij benadrukte de cruciale rol die de wetenschap speelt bij het aanpakken van economisch vitale kwesties.

Verder onderzoek nodig

Katherine Knierim, hoofdonderzoeker van de studie en hydroloog bij USGS, waarschuwde dat de schattingen weliswaar substantieel zijn, maar dat ze geen directe afspiegeling zijn van winbare hoeveelheden. Ze benadrukte de noodzaak van verdere evaluaties om te bepalen of het praktisch haalbaar is om lithium uit deze pekel te winnen met de huidige winningstechnologieën.

Mondiale vraag naar lithium en importtrends

De timing van deze ontdekking valt samen met een wereldwijde stijging in de vraag naar lithium, gedreven door het toenemende gebruik van elektrische en hybride voertuigen en de verschuiving van fossiele brandstoffen. Momenteel importeren de Verenigde Staten meer dan 25 procent van hun lithiumbehoefte. De USGS, belast met het monitoren van de lithiumproductie, -vraag en -import onder de Energy Act van 2020, benadrukt het belang van deze vondst voor het versterken van de binnenlandse lithiumvoorraden.

Machine learning en voorspellende kartering

Om tot deze schattingen te komen, maakten onderzoekers gebruik van machine learning algoritmen om voorspellende kaarten te maken die de lithiumconcentraties in de Smackover Formation weergeven. Monsters uit Arkansas werden geanalyseerd in het USGS Brine Research Instrumentation and Experimental lab in Reston, Virginia, en werden vergeleken met historische gegevens uit de USGS Produced Waters Database.

Samenwerken aan onderzoek

Knierim erkende de samenwerking in dit onderzoek en benadrukte het cruciale partnerschap tussen het USGS en het kantoor van de staatsgeoloog van Arkansas. Dit onderstreept het belang van wetenschappelijke partnerschappen voor het bevorderen van kennis en het aanpakken van kritieke uitdagingen op het gebied van hulpbronnen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.