TotalEnergies voorspelt dalende winst door inzakkende raffinagemarges


Key takeaways

  • De Europese en internationale raffinagemarges zijn met 65 procent gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal.
  • De totale koolwaterstofproductie van TotalEnergies zal in het derde kwartaal naar verwachting 2,4 miljoen vaten olie-equivalent per dag bereiken.
  • De geïntegreerde LNG-resultaten van het bedrijf zullen naar verwachting meer dan 1 miljard dollar bedragen, maar lager dan vorig jaar als gevolg van de verminderde marktvolatiliteit en productieniveaus.

TotalEnergies verwacht een daling van zijn winst over het derde kwartaal, voornamelijk als gevolg van lagere raffinagemarges wereldwijd.

De Europese en internationale raffinagemarges zijn met 65 procent gedaald in vergelijking met het vorige kwartaal, tot 15,4 dollar per ton. Deze daling weerspiegelt de vertragende wereldwijde economische activiteit en de introductie van nieuwe raffinaderijen op de markt. Andere grote energiebedrijven, waaronder BP, Shell en Exxon Mobil, hebben vergelijkbare waarschuwingen afgegeven over de gevolgen voor hun winst in het derde kwartaal als gevolg van de lagere olieprijzen en een daling van de vraagvooruitzichten.

Invloed op de inkomsten van TotalEnergies in het derde kwartaal

Hoewel de daling van de raffinagemarges van TotalEnergies overeenkomt met de trends in de sector, hebben analisten erop gewezen dat de daling groter is dan verwacht. Sommige experts beschreven het zelfs als een “ineenstorting”. Daarom zijn de schattingen voor het nettoresultaat van TotalEnergies over het derde kwartaal naar beneden bijgesteld.

TotalEnergies’ koolwaterstofproductie en LNG-prijs

TotalEnergies verwacht dat zijn totale koolwaterstofproductie tijdens het kwartaal 2,4 miljoen vaten olie-equivalent per dag zal bereiken, wat binnen de eerder vermelde verwachtingen valt. Dit cijfer wordt echter door verschillende factoren beïnvloed. Veiligheidszorgen in Libië leidden tot stilleggingen van olievelden als gevolg van een politiek geschil tussen rivaliserende regeringen. Bovendien beperkte een storing in augustus in de Australische Ichthys LNG-fabriek, waarin TotalEnergies een belang van 30 procent heeft, de capaciteit tot oktober. Ondanks deze uitdagingen werden de verliezen gedeeltelijk gecompenseerd door de productiewinsten van het olieontwikkelingsproject Mero 2 in Brazilië, waarin TotalEnergies een belang van 19,3 procent heeft.

Integrated Power en officiële resultaten derde kwartaal

De gemiddelde LNG-prijs van TotalEnergies voor het derde kwartaal bedroeg 9,91 dollar per miljoen Britse thermische eenheden, iets onder de eerdere verwachtingen van het bedrijf van ongeveer 10 dollar/Mbtu. Hoewel de geïntegreerde LNG-resultaten naar verwachting meer dan 1 miljard dollar zullen bedragen, is dit cijfer lager dan de 1,3 miljard dollar die in dezelfde periode vorig jaar werd geboekt als gevolg van de verminderde marktvolatiliteit en productieniveaus.

De Integrated Power divisie zal naar verwachting vergelijkbare resultaten rapporteren als in het tweede kwartaal. TotalEnergies is van plan om zijn officiële resultaten voor het derde kwartaal op 31 oktober bekend te maken.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.