Opnieuw verlies voor Red Bull: Hoofdstrateeg Courtenay trekt naar McLaren

Red Bull Racing verliest opnieuw een sleutelfiguur. Hoofdstrateeg Will Courtenay, die sinds 2005 voor het team werkt, maakt in 2026 de overstap naar concurrent McLaren. Dit vertrek markeert een cruciale verschuiving binnen Red Bull, dat al te kampen had met personeelsverliezen en sportieve uitdagingen.


Key takeaways

  • Hoofdstrateeg Will Courtenay verlaat Red Bull in 2026 voor een functie bij concurrent McLaren.
  • Red Bull ziet de zoveelste belangrijke speler vertrekken. Eerder nam het team al afscheid van sportief directeur Jonathan Wheatley en ontwerper Adrian Newey.
  • Ondertussen zijn ook de prestaties van Red Bull wisselvallig. Na een gigantisch succes vorig jaar, heeft coureur Max Verstappen het dit jaar een pak moeilijker.

Nieuw vertrek

Red Bull Racing lijkt op een leegloop af te stevenen. De voorbije weken heeft het team namelijk al heel wat vertrekken aangekondigd. Zo trekt ontwerper Adrian Newey naar Aston Martin en wordt Jonathan Wheatley vanaf 2026 teambaas van Audi. Ook strateeg Will Courtenay trekt dat jaar naar een ander team: McLaren.

Will Courtenay is een ervaren kracht binnen het Formule 1-team van Red Bull. Sinds zijn huidige functie in 2010 heeft hij bijgedragen aan het strategische management van het team, inclusief de successen en wereldtitels van Max Verstappen. Vanaf 2026 zal hij aan de slag gaan als technisch directeur bij McLaren, op dit moment de grootste concurrent van Red Bull. Omdat zijn huidige contract nog doorloopt, is een directe overstap echter niet mogelijk.

Concurrentie

Door de leegloop, lijkt de competitie de komende seizoenen extra spannend te gaan worden. Ondanks het feit dat Verstappen nog steeds aan de leiding staat in het kampioenschap, is zijn voorsprong op concurrent Lando Norris aanzienlijk geslonken. Met nog 52 punten verschil en acht races zonder overwinning, kampt Red Bull met toenemende druk. In het constructeurskampioenschap staat McLaren zelfs al op de eerste plek.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.