Nike benoemt nieuwe CEO om wereldwijde concurrentie en koersdaling het hoofd te bieden


Key takeaways

  • John Donahoe treedt volgende maand terug als CEO van Nike.
  • Elliott Hill keert terug om het bedrijf te leiden na een afwezigheid van 4 jaar, wat positief werd ontvangen door de markt.
  • De leiderschapsovergang is bedoeld om het toekomstige succes van Nike te begeleiden te midden van de uitdagende concurrentie binnen de retailsector.

Nieuw leiderschap bij Nike

John Donahoe treedt volgende maand terug als CEO van Nike en krijgt een adviserende rol tot begin 2024. Deze stap luidt een nieuw hoofdstuk in voor de sportkledinggigant, waarbij bedrijfsveteraan Elliott Hill terugkeert om ’s werelds grootste sportkledingbedrijf te leiden te midden van uitdagende concurrentie binnen de retailsector.

Nalatenschap en uitdagingen

Tijdens Donahoes ambtstermijn, die begon in 2020, navigeerde Nike door belangrijke verschuivingen in het retaillandschap, waaronder de pandemie en de daaropvolgende inflatie. Donahoe richtte zich op het versterken van Nikes online aanwezigheid en direct-to-consumer verkoopstrategieën en stapte af van de traditionele partnerschappen met fysieke winkels. De vraag naar Nike-producten is echter verzwakt op internationale markten zoals China, wat heeft geleid tot een daling van de aandelenkoers.

Marktreactie en toekomstplannen

De aankondiging van Hills terugkeer als CEO werd positief ontvangen door de markt, waardoor de aandelen van Nike na kantooruren met meer dan 9 procent stegen. Hill ging vier jaar geleden met pensioen na het bekleden van verschillende leidinggevende posities in Europa en de VS. Hij liet weten enthousiast te zijn om weer deel uit te maken van het team en samen te werken met werknemers om innovatieve producten te leveren die aanslaan bij consumenten.

Overgang leiderschap

Donahoe erkende dat een leiderschapsovergang noodzakelijk was en sprak zijn vertrouwen uit in Hills vermogen om het toekomstige succes van Nike te begeleiden. Hij benadrukte het belang van naadloze verandering tijdens deze periode.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.