Finse regering pakt bezit Russisch onroerend goed aan bij spanningen over invasie Oekraïne


Key takeaways

  • Er komen beperkingen voor Russische burgers die onroerend goed willen kopen in Finland.
  • Uitzonderingen gelden voor dubbele burgers en burgers met een permanente verblijfsvergunning in de EU of Finland.
  • De maatregel is bedoeld om de nationale veiligheid te beschermen tegen de achtergrond van de Russische invasie in Oekraïne.

Finland is van plan om Russische burgers te verbieden onroerend goed te kopen in het land. De maatregel is bedoeld om de nationale veiligheid te beschermen na de Russische inval in Oekraïne. Minister van Defensie Antti Hakkanen kondigde het voorstel aan tijdens een persconferentie.

De voorgestelde wetgeving zou Russische staatsburgers verbieden om onroerend goed te kopen, met uitzonderingen voor dubbele staatsburgers en mensen met een permanente verblijfsvergunning in de EU of Finland. De maatregel is nog onderworpen aan overleg met deskundigen en moet worden goedgekeurd door het parlement.

Maatregelen om veiligheidsrisico’s te beperken

Hakkanen benadrukte dat de regelgeving bedoeld is om potentiële bedreigingen voor de Finse veiligheid te beperken. Momenteel staan in Finland ongeveer 3500 eigendommen onder toezicht die verbonden zijn aan Russische eigenaars. De regering heeft eerder beperkingen opgelegd aan de aankoop van Russische eigendommen in de buurt van gevoelige locaties.

Grensovergangen en asielzoekers

Finland heeft alle grensovergangen met Rusland verbroken en beschuldigt het Kremlin van het uitbuiten van migratie voor politieke doeleinden door asielzoekers uit Azië en Afrika aan te moedigen hun toevlucht te zoeken in het land.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.