Jonge Vlaming in Silicon Valley beschermt kunstwerken tegen kopiedrang AI

De start-up Kin.art lanceert vanuit Silicon Valley een platform dat kunstwerken moet beschermen tegen digitale namaak en andere creatieve diefstal door AI-systemen die het internet afschuimen. Een van de initiatiefnemers is de jonge twintiger Flor Ronsmans De Vry.

Waarom is dit belangrijk?

De opgang van artificiële intelligentie, waarbij de zelflerende systemen zonder toelating ook beschermde content gebruiken, brengt een wereldwijde discussie rond auteursrechten en copyrights op gang. Naast regelgeving, wordt er ook naar technologische oplossingen gezocht.

In het nieuws: Drie jonge tech-ondernemers in Californië lanceren het platform Kin.art, dat digitale kunstenaars beschutting wil bieden tegen het voortdurende scrapen van online content door de grote zelflerende AI-systemen.

👉 Het technologische brein van Kin.art is Flor Ronsmans De Vry (Bonheiden, 2003). Het drietal werd via hun bedrijf Curious Addys, dat actief is in de wereld van NFT's, onlangs toegelaten tot StartX, het begeleidingsprogramma voor startende bedrijven van de presti

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.