De Nieuwe Wereld volgens Vladimir Poetin in 7 thema’s

Tijdens een zitting van de Russische Veiligheidsraad op 30 oktober schetste president Vladimir Poetin een nieuw concept voor de strijd tegen het Westen.

Waarom is dit belangrijk?

De consequenties van Poetins recente redevoering zullen onvermijdelijk hun weerslag vinden op de politieke koers van de Verenigde Staten en Europa ten aanzien van Rusland, de diplomatieke ontwikkelingen met betrekking tot het conflict in Oekraïne, het streven van het Kremlin om bondgenoten te vinden in het mondiale Zuiden, alsook de respons van traditionele Russische nationalisten.

In het nieuws: de Jamestown Foundation noemt zichzelf een onafhankelijk orgaan. Het is gespecialiseerd in ongefilterde informatie uit China, Eurasië en Rusland. In een recente analyse wordt dieper ingegaan op wat tijdens een recente zitting van de Russische Veiligheidsraad werd gezegd.

Het Westen als gemeenschappelijke vijand

Zoom in: Poetin probeert het Globale Zuiden aan de zijde van Rusland te krijgen. Zijn nieuwe wereldvisie kan in 7 punten worden samengevat:

  • 1. Het Westen als
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.