Onstilbare Europese dorst naar LNG heeft opvallend neveneffect: andere landen gaan meer steenkool verbranden om blackouts te voorkomen

De grote Europese vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) dat via schip getransporteerd wordt, heeft het moeilijker gemaakt voor sommige landen om hun aardgasvoorraden aan te vullen. Daardoor grijpen zij nu steeds vaker terug naar steenkool, de meest vervuilende fossiele brandstof.

In het nieuws: Topmensen uit de Aziatische LNG-industrie spraken tijdens een energieconferentie in Maleisië over de problemen die Zuidoost-Aziatische landen ondervinden bij het aankopen van LNG, door de hoge v

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.