7 hotels die een toeristische attractie op zichzelf vormen

Meestal kies je een hotel als een verblijfplaats om een bestemming tijdens je reis te bezoeken, maar soms kan ook het hotel zelf je eindbestemming zijn. Deze zeven hotels zijn zo bijzonder dat ze een toeristische attractie op zichzelf vormen.

1. Singita Lebombo, waar de safari naar jou komt (Zuid-Afrika)


© Singita Lebombo

De beste hotels ter wereld geven gasten het gevoel dat luxe normaal is. Singita Lebombo doet dit in Kruger National Park in Zuid-Afrika. Verborgen achter vulkanische bergen is Singita Lebombo een klassiek safarikamp met uitzonderlijk design. De kamers zijn in rotsen gebouwd en werken op energie uit zonnepanelen. Je hoeft het hotel bijna niet te verlaten om op safari te gaan, want overdag wandelen de olifanten gewoon voorbij. En ‘s nachts hoor je de nijlpaarden brullen. Gasten mogen zelf kiezen of ze in open lucht slapen.

Al heel vroeg in de ochtend trek je met een gids in een open auto de wildernis in. Een safari moet je één keer in je leven meemaken. Onderweg zie je zebra’s en andere wilde dieren de auto passeren. Intussen geeft de gids als een real-life David Attenborough commentaar. ‘s Middags keer je terug voor een lunch, waarna je heerlijk kunt ontspannen in het hotel. Ook een bad neem je midden in de wildernis, maar wees gerust, andere gasten kunnen je in je glazen suite niet zien. Je moet er wel mee kunnen leven om te strippen voor een verdwaalde giraf.

Later in de namiddag spring je terug in de auto om nog meer wilde dieren te gaan bewonderen. Na een heerlijk diner word je ‘s avonds naar je kamer begeleid. Uit veiligheid, want wie weet staat er een olifant op je te wachten. Intussen heeft het personeel je kamer gevuld met brandende kaarsen, waarna je rustig in slaap valt. En de volgende dag begint dat allemaal gewoon opnieuw.

Singita Lebombo telt 17 klassevolle kamers die uitkijken op een groot stuk wildernis van het Kruger National Park. Wie niet op safari gaat, kan in het hotel zelf ook nog genoeg doen. Zo kan je naar de spa, of in de twee zwembaden duiken. Er is een dakterras waar je kunt eten en drinken, en er is ook een speciale ruimte voor wijnproeverijen. Tijdens je verblijf kan je ook leren boogschieten.

Prijs: de goedkoopste kamer kost 1.467 euro per nacht per persoon. Dat betekent dat je voor een nachtje met twee personen al gauw 3.000 euro moet betalen. Ga je in groep, dan kan je een villa huren waar tot acht personen kunnen slapen. Dat kost wel meer dan 10.000 euro per nacht. Het goede nieuws dat heel wat onkosten ter plaatse al in de prijs zitten: maaltijden, inclusief wijnen, twee safari’s per dag en vervoer naar de luchthaven.

2. Faena Hotel, slapen tussen kunst (Miami)


© Faena Hotel

Het Faena Hotel in Miami is nog maar enkele jaren open en heeft al verschillende beroemde gasten, zoals Leonardo DiCaprio, mogen ontvangen. Vlakbij het zwembad staat een beeldhouwwerk van Damien Hirst, het skelet van een mammoet bedekt met bladgoud in een glazen kooi. Het hotel staat vol kunstwerken, die tot de collectie van Len Blavatnik behoren. Dat is de miljardair die het hotel, in de jaren 50 en 60 bekend als Saxony, bezit.

Het hotel is vandaag genoemd naar de mede-investeerder, Alan Faena. Deze Argentijn hield zich aanvankelijk bezig met kleren, maar richtte zich nadien op vastgoed. In de jaren 90 toverde hij een vergeten wijk van Buenos Aires om tot het modieuze Puerto Madero. Het hotel brengt een stijl die eruit springt naar Miami. En eigenlijk is het onderdeel van een veel groter project, want het duo heeft ook nieuwe en gerenoveerde appartementsgebouwen naast het hotel gebouwd.

In de kamers waan je jezelf even in Buenos Aires. En in de keuken zorgt een Argentijnse chef met passie voor het gegrilde vlees.

Prijs: uiteraard kost een nachtje in zo’n kamer je veel geld. Het goedkoopste tarief ligt al boven de kaap van 500 euro per nacht. Kom je met een grote groep, dan is de indrukwekkende penthouse suite misschien iets voor jou. Er kunnen tien personen verblijven, maar een overnachting kost wel meteen 44.962 euro!

3. Armani Hotel, in de woestijn (Dubai)


© Getty

In Dubai is het te warm om veel buiten je hotel te doen, dus daarom zorgt het Armani Hotel ervoor dat je redenen genoeg hebt om binnen te blijven. Het hotel omvat de acht eerste verdiepingen van het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa. Zo kan je dus ook meteen dit gigantische gebouw in de woestijn bezoeken. Op de 122ste verdieping is een bar gelegen waarin je van het uitzicht kunt genieten.

Het hotel heeft ook een geweldig zwembad, dat de vorm van de letter A heeft gekregen. Na een frisse duik is er nog genoeg te doen in het shoppingcentrum van Dubai dat je via een doorgang kunt bereiken. Daar word je meteen verrast door een tank met echte haaien. En als je door het shoppingcentrum wil bewegen, kan je altijd gebruik maken van … een shuttle. Het hotel won onlangs ook nog een prijs voor beste spa van het Midden-Oosten. Iets dichterbij heeft ook Londens hoogste gebouw, The Shard, een eigen hotel.

Prijs: dat een nachtje in Dubai duur is, zal geen verrassing zijn. De goedkoopste kamer die wij konden vinden tijdens een weekend bedroeg toch al meer dan 600 euro per nacht. Voor die prijs mogen er twee tot drie personen verblijven.

4. Chiltern Firehouse, een indrukwekkende bar met hotelkamers (Londen)

In dit geval zou de bar van dit Londense hotel de eindbestemming van je reis zijn. Al moeten we het misschien eerder een bar met kamers dan een hotel met een bar noemen. Chiltern Firehouse is een soort clubhuis met allerlei haardvuren, een grote bar in het midden en gezellige donkere hoekjes waar je ongestoord van je drankje kunt genieten. De rest van Londen geraakt niet binnen in de bar, tenzij ze vrienden van de eigenaars zijn.

Je moet dus eigenlijk letterlijk een kamer boeken om in deze bar van een drankje te mogen genieten. En na een paar drankjes is die kamer waarschijnlijk welgekomen. Mocht je toch nog uit de bar geraken, dan is het hotel schitterend gelegen nabij Baker Street. Dat is ook niet ver van Hyde Park en de winkelstraten in het centrum van Londen.

Prijs: een nachtje in dit hotel kost minstens 560 euro per nacht voor twee personen. Als je dan nog een paar drankjes in de bar moet bestellen, is dit natuurlijk wel een stevig prijskaartje.

5. Borgo Egnazia, een hotel dat op een Italiaans dorp lijkt (Italië)


© Borgo Egnazia

Dit is eerder een resort dan een hotel, maar zo voelt Borgo Egnazia nooit aan. Eigenlijk ziet het eruit als een echt Italiaans dorp met paleizen en verkeersvrije steegjes. Het ligt in het zuiden van de laars, meer bepaald in Puglia. Dat is het zonnigste en droogste deel van Italië, waar olijfbomen het landschap domineren. Maar je hoeft het hotel niet uit om van het echte Italië te proeven.

Voor gezinnen biedt het hotel babysitters aan, zodat de ouders kunnen genieten van pasta die net zo lekker is als de pasta in een authentiek Italiaans restaurant. Voor het personeel is niks te veel gevraagd. Ze komen zelfs de parasol draaien wanneer de zon in je ogen dreigt te schijnen. En terwijl je van de zon geniet zoals een superster of een rijke voetballer, kunnen de kinderen terecht in een heus zomerkamp binnen de muren van het hotel.

Prijs: je kan dus met je kinderen op vakantie gaan zonder dat je comfort moet opgeven. Alleen kost het je wel wat geld. Zo betaal je tijdens de zomer meer dan 800 euro per nacht voor een kamer in dit hotel. Het is dan toch vooral iets voor die rijke supersterren en voetballers.

6. Amankora, het hotel dat zich met je verplaatst (Bhutan)

Bhutan is een klein land in de Himalaya, en om van de omgeving te genieten, moet je jezelf dus verplaatsen. Amankora is een luxehotel dat je een unieke ervaring biedt op vijf verschillende plaatsen. Je reist van de ene vestiging naar de andere en geniet ondertussen van het prachtige landschap. De vijf hotels omvatten 72 comfortabele suites, waarin je jezelf ook helemaal kunt ontspannen, inclusief met wellness.

Bhutan is nog niet het meest toeristische land. Een visum krijgen is vrij moeilijk en behalve de kloosters is er ook niet echt veel te zien. Tot 1974 was dit land zelfs gesloten voor buitenlanders. De hotels zorgen er dan ook voor dat je ervaring compleet is.

Als je vliegangst hebt, denk je wel best twee keer na voor je vertrekt.

Prijs: we vrezen het ergste voor de prijs van het totaalpakket, want één nacht in dit hotel zou al 1.355 euro kosten.

7. Ion Adventure Hotel, in de ruwe natuur van IJsland

IJsland staat tegenwoordig op ieders bucketlist, en je kan het zelfs met veel luxe bezoeken. Het Ion Adventure Hotel staat midden in de imposante IJslandse natuur, en ligt op een uur rijden van de hoofdstad Reykjavik. Aangezien je sowieso niet veel bewoning in de omgeving hebt, biedt dit moderne hotel alles wat de gasten nodig hebben: comfortabele kamers, een restaurant, wellness en een zwembad.

Zoals de naam doet vermoeden, is het hotel een soort basiskamp dat je de mogelijkheid biedt om op avontuur te trekken. Je vindt er alles van watervallen tot een vulkanische krater en lava. Het hotel was vroeger trouwens de verblijfplaats van de arbeiders van een geothermische centrale die je in de buurt nog kunt bezoeken.

Prijs: het is even slikken wanneer vijf cijfers verschijnen bij het bedrag voor een nachtje in dit hotel. Het gaat echter om IJslandse kronen. Omgerekend valt het nog relatief mee en betaal je iets meer dan 200 euro per nacht tijdens een weekdag. In het weekend kost een verblijf al gauw het dubbele van die prijs.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20