7 gewoontes die je leven miserabel maken

De meest succesvolle mensen blijven tot op hun laatste dag bijleren. Het leven is één lange leerschool. Koppig blijven hameren op wat je al weet levert niets op. Om echt gelukkig te worden moet je je hart volgen en nieuwe dingen opzoeken. Of, zoals wijlen Steve Jobs zei: ‘Stay hungry, stay foolish’. 

Vergeet ook niet dat gewone mensen entertainment verkiezen boven opleiding. Rijke mensen daarentegen verkiezen opleiding boven entertainment.

Om maximaal te presteren dien je een balans te respecteren tussen gefocuste activiteit enerzijds en rust en herstel anderzijds. Enkel jij bent verantwoordelijk voor deze balans. Ambitie en focus zijn belangrijk, maar als deze ten koste gaan van je gezondheid, zal je er niet lang de vruchten van kunnen plukken.

(Bill Clinton zou na zijn presidentschap toegeven dat al de foute beslissingen die hij gedurende zijn twee ambtstermijnen had genomen veroorzaakt waren door een gebrek aan slaap.)

Het leven is heus niet één grote ontgoocheling, maar het is aan jou om een einde te maken aan wat je ongelukkig maakt. Het moment waarop je eindelijk ‘genoeg!’ roept, is het kantelmoment waarop je definitief kiest voor geluk en succes. Sluit de deur naar je verleden en open die naar de toekomst. Wees nooit bang om een nieuw hoofdstuk aan te vatten.

Wanneer we niet langer een situatie kunnen veranderen, worden we verplicht onszelf te veranderenVictor Frankl, Holocaustoverlever.

Pijn en verdriet horen bij het leven, of je je er nu druk om maakt om niet. Overwin daarom de pijn en laat je er niet door overwinnen.

Vergeet de pijn uit je verleden en laat die pijn je leven vandaag niet langer beïnvloeden. Als je door een moeilijke periode gaat, weet dan dat de tijden zullen veranderen als je dat zelf maar genoeg wilt. Maar weet ook dat je niet gelukkig kan zijn als je nooit ongelukkig bent geweest.

Je passies vertellen je dat er dingen zijn waar je uiterst veel om geeft. Als er zaken zijn waar je van houdt en die je leven beter maken, waarom structureer je er je hele leven dan niet rond? Laat je passies controle nemen over je dromen en maak ze dan waar.

Geef nooit op en geluk ligt binnen je bereik, want de combinatie van een rebelse geest, een gezonde dosis ongeduld en doorzettingsvermogen vormt de weg naar succes. Was het niet Steve Jobs die zei: ‘Waarom zou je bij de zeemacht gaan, als je piraat kan worden?’

Niets zal zomaar uit de lucht komen vallen. Geluk is het ontmoetingspunt van hard werk en opportuniteiten.

Begin op jonge leeftijd, koester grote dromen. Laat je niet ontmoedigen door teleurstellingen en blijf hard werken.

Als je echt door iets gepassioneerd bent en je je al aardig uit de slag kunt trekken, sla dat pad dan verder in. Zoals een succesvolle auteur nooit zal worden geautomatiseerd, zullen talent en passie altijd aan de basis van succes blijven liggen.

Verdiep je in je passie en werk hard en je hebt geen mirakels nodig.

Meer