66.000 particulieren en 96.000 bedrijven kregen betalingsuitstel

Na drie weken hebben de Belgische banken al meer dan 66.000 betalingsuitstellen verleend aan particulieren voor hun woonkrediet. Ook werd meer dan 96.000 keer uitstel van betaling verleend voor ondernemingskredieten.

Het gaat bij de woonkredietn in totaal over een onderliggend kredietvolume van 6,9 miljard euro, of 104.000 euro per krediet, meldt bankenkoepel Febelfin. Meer dan 96.000 keer werd uitstel van betaling verleend voor ondernemingskredieten. Daar gaat het om een onderliggend kredietvolume van 13,8 miljard euro, of 142.000 euro per krediet.

Particulieren die aan een aantal voorwaarden voldoen, hebben recht op betalingsuitstel van hun hypothecair krediet voor maximaal zes maanden, zo werd eind vorige maand aangekondigd. Levensvatbare bedrijven en zelfstandigen kunnen bovendien uitstel van kapitaalbetaling krijgen voor hun huidige kredieten tot en met 31 oktober, zonder aanrekening van kosten.

Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) benadrukt dat mensen of ondernemingen nog steeds betalingsuitstel kunnen aanvragen en raadt hen aan om hun bank te contacteren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20