6 interessante weetjes wanneer je een nieuwe wagen wilt kopen

Het kopen van een nieuwe wagen is altijd een spannende gebeurtenis. Vaak laat je, je in al je enthousiasme echter meeslepen waardoor je enkele belangrijke aspecten uit het oog verliest. Dit kan er onder meer voor zorgen dat je uiteindelijk meer geld dan nodig zal betalen. Om er zeker van te zijn dat je jouw nieuwe wagen op een zo interessant mogelijke wijze kan kopen hebben we alvast zes interessante en belangrijke weetjes verzameld.

Prijzen vergelijken is besparen

Veel mensen die ervoor kiezen om hun huidige auto te verkopen zijn erg enthousiast over het bedrag die ze veronderstellen nog te kunnen krijgen. Dat enthousiasme is echter niet altijd gegrond. Het is aan jou als potentiële koper om je bewust te zijn van de gangbare prijzen die voor een bepaalde auto betaald kunnen worden. Prijzen vergelijken en opvolgen via gespecialiseerde websites is dan ook altijd de moeite waard. Op deze manier wordt alvast voorkomen dat je op het einde van de rit veel teveel betaalt.

Het afsluiten van een financieel interessante autolening

Wil jij voor het kopen van jouw auto geld lenen? Kies dan voor een financieel interessante kredietpartner als Cetelem. De lage kosten zorgen er voor dat geld lenen voor het kopen van een auto ook voor jonge mensen financieel interessant is.

Tip: Maak een gratis simulatie bij Cetelem en kom zo te weten hoeveel uw wagen u maandelijks zal kosten

Let op: geld lenen kost ook geld

Ga voor een occasie met een goede onderhoudshistorie

Voor jongeren is het zelden interessant om een gloednieuwe auto te kopen. De kostprijs daarvoor ligt gewoon veel te hoog. Een veel interessanter alternatief is kiezen voor een tweedehandse wagen die over een goede onderhoudshistorie beschikt. Als het dan ook met het aantal kilometers nog eens mee wil zitten sla je twee vliegen in één klap.

Licht je op voorhand in over de kosten van de verzekering

Heb je een bepaalde auto op het oog? Vraag dan een optie voor enkele dagen en gebruik deze tijd om je reeds in te lichten over de kosten van de verzekering. Verschillende factoren kunnen je verzekeringspremie immers aanzienlijk beïnvloeden. Denk op dit vlak niet alleen aan het vermogen van de auto, maar ook aan het feit of het bijvoorbeeld een cabrio is, welk type auto het is en ga zo maar door.

Tip: Bij Cetelem kunt u tot 110 percent van de prijs van uw wagen lenen, zodat u direct ook de inschrijvingstaksen en verzekeringen kunt betalen.

Controleer de garantieperiode

Ook wanneer je ervoor kiest om een tweedehandse auto te kopen kan je vaak rekenen op een bepaalde garantie. Dit geldt in het bijzonder indien je de wagen koopt bij een professionele verkoper. Wees je niet alleen bewust van de duur van de garantieperiode, maar ook van de onderdelen waarop deze van toepassing is.

Wees aandachtig voor de CO2-uitstoot!

Een sportieve wagen oogt lekker stoer, maar kan je ook onverwacht erg veel geld kosten. Je dient er rekening mee te houden dat niet alleen het vermogen van een auto, maar ook de CO2-uitstoot tegenwoordig bepalend zijn voor de hoogte van de (jaarlijkse) taksen die je moet betalen. Hier aandachtig voor zijn, zeker bij oudere voertuigen is dan ook een absolute must.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20