40 fantastische tips die elke succesvolle man zou moeten lezen

Mannen en vrouwen verschillen op enorm veel manieren van elkaar en daar kun je, als man, je gewoon bij neerleggen. Je kunt echter ook besluiten om de volgende tips ter harte te nemen en maak op die manier nog meer indruk op deze bijzondere wezens van het andere geslacht. Verder zullen onderstaande tips je helpen om meer uit het leven te halen en ervan te genieten.

1. Kom uit je comfortzone

Door niet alleen binnen je comfortzone op jacht te gaan naar een leuke date, of zelfs een ideale partner, en sta versteld van de resultaten die je kunt boeken. Veel vrouwen zullen het immers waarderen dat je initiatief durft te tonen en zelfverzekerd op hen af durft te stappen.  

2. Accepteer nee is nee

Op het moment dat een vrouw nee zegt, dan bedoeld ze ook echt dat ze iets niet wil. Het is dan ook absoluut niet de bedoeling dat je je zin doordrijft, zeker niet het op seks aankomt. Als vuistregel kun je aanhouden dat je alleen seks hebt met iemand die dit even graag wil als jij. Wanneer dit niet het geval is, of je hebt hier je twijfels over, dan kun je beter van intimiteit afzien tot de ander er eventueel wel klaar voor is. 

3. Pas geen onnodig geweld toe

Alleen als er een directe persoonlijke dreiging bestaat, is het geoorloofd om een ander te slaan. Hierbij hanteren echter een heleboel mannen de regel dat het slaan van een vrouw in alle gevallen uit den boze zal zijn. Tijdens een ruzie zelfs de eerste klap uitdelen, lijkt misschien stoer, maar wordt door veel vrouwen als agressief gedrag bestempeld en vaak niet gewaardeerd. 

4. Voorkom ondoordachte acties

In een impulsieve bui kun je wellicht denken dat je indruk kunt maken op een vrouw door bijvoorbeeld extreem veel geld aan een cadeau voor haar te ebsteden, maar wanneer ze er later achterkomt dat je de rest van de maand op een houtje moet bijten, zal ze zich dat meestal enorm aantrekken. Het is zelfs mogelijk dat je de indruk achterlaat haar om te willen kopen, of dat je vast en zeker iets in ruil wilt voor deze actie.  

5. Eerste date: geen cinema bezoek

Als je een eerste date wilt organiseren, dan doe je er verstandig aan om niet samen naar de cinema te gaan. Je zult je date op die manier namelijk niet echt leren kennen omdat een goed gesprek tijdens de film nu eenmaal niet mogelijk is. Beter gebruik je je fantasie en neem je je date mee naar een locatie die iets bijzonders voor je betekent. 

6. Leer om je nat te scheren

In de regel kun je een gladder resultaat bereiken als je je nat scheert, dan wanneer je gebruikmaakt van een elektrisch scheerapparaat. Ook zal huid wat minder snel geïrriteerd raken en er dus gezonder uit blijven zien. Bovendien vinden een heleboel vrouwen het buitengewoon sexy om te zien hoe een man het scheermes over zijn ingezeepte gezicht laat glijden.

7. Een maatpak kan niet altijd

Niet iedere vrouw valt in katzwijn voor een man in een maatpak. Een dergelijk pak kan je er immers jaren ouder uit laten zien en bovendien zijn er een heleboel vrouwen die liever gaan voor een wat jongensachtiger type. Uiteraard kun je op officiële gelegenheden beter niet in je casual outfit verschijnen, maar daar zullen deze vrouwen ook absoluut begrip voor hebben (als je het daarna maar zo snel mogelijk weer omwisselt voor bijvoorbeeld een trendy jeans en hip T-shirt).

8. Geen stugheid tijdens een eerste ontmoeting

Als je een vrouw voor de eerste keer ontmoet, dan moet je er alles aan doen om niet als een stugge, stijfkop over te komen. Je zult de vrouw in kwestie dan waarschijnlijk direct afschrikken of zelfs erg onzeker maken. Zelfs als je haar achteraf best leuk vindt, zal de kans dat ze nog met je om wil gaan uiterst klein zijn (behalve als je er met veel moeite in slaag om alsnog haar vertrouwen te winnen). 

9. Oogcontact met een gesprekspartner is essentieel

Op het moment dat je met iemand een gesprek aan knoopt, dan is het zaak om altijd oogcontact met hem of haar te houden. Wegkijken tijdens een gesprek zal immers je gesprekspartner het gevoel geven dat je niet geïnteresseerd bent in diens verhaal of persoon. In het bijzonder vrouwen kunnen dit als zeer kwetsend ervaren.  

10. Sporten maakt je gelukkig. 

Op het moment dat je lichamelijke inspanningen moet leveren, zal je lichaam bepaalde hormonen aanmaken die ervoor zorgen dat je je gelukkiger voelt. Een man die zich gelukkig voelt, zal zich vaak ook zelfverzekerder, en beter in zijn vel, voelen. Vrouwen zijn op hun beurt dol op mannen met een goed getraind lichaam en een zelfverzekerde houding, dus doe je er je voordeel mee.

11. Persoonlijke hygiëne en –verzorging maken de man

Eigenlijk zit er niemand, man noch vrouw, te wachten op personen die zichzelf niet goed verzorgen of waarbij de persoonlijke hygiëne in gebreke is gebleven. Een goed verzorgd gebit, gekamde haren en gepoetste schoenen zijn, naast schone kleding, dan ook een must als je indruk op een ander wilt maken.

12. Leer verantwoord met geld omgaan 

Van vrouwen wordt vaak gezegd dat ze een gat in hun hand hebben, maar helaas zijn er ook tal van mannen die niet verantwoord met geld om weten te gaan. Toch is dat essentieel als je je financiën op orde wilt houden. Door goed met geld om te gaan, en geen buitensporige uitgaven te doen, kun je zelfs elke maand een bepaald bedrag doorsluizen van je salaris direct doorsluizen naar je spaarrekening. 

13. Houd contact met je familie   

Niet alleen zul je er je familie een groot plezier mee doen als je regelmatig contact met hen opneemt, maar ook zul je op die manier aan vrouwen laten zien dat je een familiemens bent. Veel vrouwen zullen het dan ook erg waarderen als je bijvoorbeeld je ouders minimaal één keer per week belt, maar liever nog bij hen langsgaat om te zien of alles nog in orde is. Je laat zo immers zien dat je bereid bent om ook voor anderen te zorgen (voor de meeste vrouwen zal dat een geruststellend gevoel achterlaten). 

14. Draag nooit een clipdas.

Een man die een clipdas draagt wordt vaak, zowel door andere mannen, maar zeker door vrouwen, gezien als een kneus. Hij wil immers wel graag een das dragen, maar is waarschijnlijk niet in staat om deze zelf op een goede manier te knopen. Indien je dus nog één of meerdere clipdassen in je kledingkast hebt hangen, dan doe je er goed aan deze te vervangen door echte stropdassen en te leren hoe je een das keurig kunt knopen. Online zijn er tal van instructievideo’s te vinden die haarfijn uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

15. Een stevige handdruk

De handdruk die je geeft, is één van de eerste vormen van contact met een ander persoon. Met deze handdruk zul je dan ook al snel een bepaalde indruk achterlaten. Om te laten zien dat je een man bent die serieus genomen wil worden, doe je er goed aan om een stevige handdruk te geven (uiteraard zonder de hand van de ander fijn te knijpen).

16. Geef welgemeende complimenten

In het bijzonder vrouwen zijn erg gevoelig voor welgemeende complimenten die zij van een man krijgen. Je kunt dan ook een goede indruk op hen maken door zo nu en dan een complimentje te geven over hun kapsel, een nieuw kledingstuk of schoenen die ze dragen. Uiteraard moet je niet voortdurend met complimenten blijven strooien omdat dit anders niet meer als welgemeend zal worden ervaren. Goed gedoseerde complimentjes die je ook echt meent zijn daarentegen vaak goud waard.

17. Drink je bierglas leeg

Mannen houden van een pintje op zijn tijd, dat weet iedereen inmiddels wel. De meeste mannen weten echter ook dat ze nooit hun pint moeten laten staan. Dit is niet alleen zonde van het kostelijke gerstenat, maar ook zal het op veel vrouwen over kunnen komen als verspillend gedrag. Zeker de milieubewuste vrouwen zullen dit absoluut niet weten te waarderen, dus het devies is: voortaan gewoon je bierglas helemaal leegdrinken.

18. Zeker zijn van jezelf is een pre

Het gros van de vrouwen is dol op mannen die stevig in hun schoenen staan. Op het moment dat je echter van jezelf weet dat je wat onzeker aan bent gelegd, dan kun je beter doen alsof je precies weet waar je mee bezig bent, en een goede indruk achterlaten, dan je onzekerheid tonen en de kans op een blauwtje lopen enorm vergroten.

19. Wees bewust van je lichaamstaal

Je hoeft niet altijd woorden te gebruiken om een bepaalde boodschap af te geven aan mensen om je heen. Je lichaamstaal spreekt namelijk vaak boekdelen. Door je meer bewust te zijn van de taal die je lichaam spreekt, kun je misverstanden voorkomen, en er zelfs je voordeel mee doen. Zo zal een nonchalante houding bijvoorbeeld vaak de indruk wekken dat je niet geïnteresseerd bent in de dingen of personen om je heen. Vrouwen zullen in dat geval dan ook minder snel contact met je willen zoeken.

20. Een staande handdruk staat voor respect

Op het moment dat je iemand, ongeacht of dit een man of een vrouw is, de hand wilt schudden, dan doe je dit nadat je bent gaan staan. Wanneer je een handdruk zittend zou geven dan zal dit in de regel een respectloze indruk op de ander achterlaten. Je bent immers niet bereid om van je stoel op te staan ter begroeting. De moeite die je steekt in de begroeting van de ander wordt zo als minimaal beschouwd.

21. Koester waardevolle spullen

Indien je erg gehecht bent aan bepaalde spullen, bijvoorbeeld omdat je deze van een dierbare hebt gekregen, dan doe je er verstandig aan om eerst goed na te denken voordat je ze aan een ander uitleent. Je weet namelijk nooit of deze persoon even zorgvuldig omgaat met het voorwerp als jij dat zelf altijd doet. Bovendien loop je, door een waardevol voorwerp uit te lenen, altijd het risico dat het stuk gaat of kwijtraakt.

22. Vragen stellen in plaats van zelf praten       

Indien je tijdens een gesprek, en in het bijzonder tijdens een eerste date, meer tijd besteedt aan het gericht vragen stellen, dan dat je zelf aan het woord bent, dan zal je gesprekspartner het idee hebben dat je oprecht in haar, of hem, geïnteresseerd bent en ook echt luistert naar de dingen die verteld worden. Bovendien kan je gesprekspartner je erg zelfingenomen vinden op het ogenblik dat je erg veel over jezelf gaat vertellen en voortdurend het woord neemt.

23. Goedkoop is vaak duur koop

Wanneer je gereedschappen aan wilt schaffen, dan is het verstandig om direct voor kwaliteitsproducten te kiezen. Zeker met gereedschappen kan goedkoop immers al snel duur koop zijn ongeacht of je nu een professional bent of een sporadische doe het zelver. Minder goede gereedschappen al na een korte tijd weer moeten vervangen, kost vaak bergen geld waardoor je uiteindelijk veel duurder uit bent dan wanneer je meteen zou hebben gekozen voor een degelijk product.

24. Zorgen voor anderen is ook mannelijk        

Je mannelijkheid wordt niet alleen bepaald door de mate waarin je in staat bent om voor jezelf te zorgen, maar ook door de zorg die je besteedt aan de mensen om je heen. Zo zullen de meeste vrouwen het erg mannelijk vinden als je je oma elke week helpt met haar boodschappen of de tuin van oude buurman keurig in orde hebt gemaakt. Voor veel vrouwen betekent een zorgzame man immers ook een man die er voor haar zal zijn als dat nodig is (en dat is vaak een geruststellende gedachte).

25. Loop altijd rechtop 

Wanneer je loopt, dan is het goed om je schouders naar achteren te trekken, je hoofd op te heffen en recht vooruit te kijken (dus zeker niet naar je voeten te staren). Niet alleen is dit beter voor je rug, maar ook zul je op deze manier veel meer zelfvertrouwen uitstralen. Vrouwen zijn, zoals we al eerder aanhaalden, vaak erg dol op mannen die stevig in hun schoenen staan en recht op hun doel af durven stappen. Hiermee kun je dus absoluut je voordeel doen.

26. Aardig zijn wint van saaiheid

Aardige mannen zullen vaak veel meer opvallen bij een vrouw, dan een man die saai in een hoekje blijft zitten en geen contact met anderen durft te maken. Zelfs als je erg vervelen van aard bent, kun je nog steeds een veel positiever indruk maken door iets aardigs te zeggen of te doen, dan door je van je meest saaie kant te laten zien. Saaie mannen zijn namelijk veel minder makkelijk benaderbaar, dan een man die op het eerste gezicht al aardig overkomt.

27. Maak geld met je passie

Als je erg gepassioneerd bezig bent met een bepaalde hobby of sport, dan kun je wellicht hier ook geld mee verdienen. Denk maar eens aan de talloze sporters die van hun hobby uiteindelijk hun beroep hebben weten te maken, de badkamerzangers die uiteindelijk in de top van de hitlijsten terecht zijn gekomen of aan de amateur fotograaf die zich helemaal naar de top heeft weten te werken. Wat andere mensen kunnen, ligt vast en zeker ook binnen handbereik voor jou, dus waar wacht je nog op? Geloof in jezelf, en in de dingen waar je goed in bent, en voor je het weet verdien je er je geld mee.

28. Voorkom impulsieve acties

Zodra je aan een nieuw project wilt beginnen, een grote aankoop wilt doen of een drastische verandering door wilt voeren, dan doe je dit beter niet impulsief. Beter zet je eerst je hersenen goed aan het werken en overdenkt de mogelijkheden en eventuele gevolgen. Op die manier voorkom je namelijk niet alleen teleurstellingen, maar ook zeker frustraties, achteraf. Daarbij komt verder dat vrouwen het enorm weten te waarderen als een man een weloverwogen beslissing neemt. 

29. Respect is essentieel

Het is niet alleen van groot belang dat je iedereen met respect behandelt, maar ook dat je zelf voldoende respectvol wordt benaderd door anderen. Het maakt hierbij niet uit wat de functie, of de status, van de andere persoon is, respect geven en krijgen is nu eenmaal essentieel in het leven. Indien je een ander met respect behandelt, dan zal dit gedrag vaak worden gespiegeld zodat het automatisch bij je terug zal komen. Onrespectvol gedrag zal altijd een negatief effect hebben en vaak leiden tot negatieve resultaten. 

30. Durf je verantwoordelijkheid te nemen

Niet alles in het leven zal even gladjes verlopen en ook jij maakt zo nu en dan fouten. Dat is heel normaal, je bent immers een mens. Wat veel mannen echter nog wel moeten leren is dat ze, zodra ze een fout hebben gemaakt, hun persoonlijke verantwoordelijkheid leren nemen. Wanneer je dus een fout maakt, dan is het ook jouw taak om deze weer zo goed mogelijk te herstellen. Zelfs als je een fout niet volledig meer terug kunt draaien, zal het nemen van je verantwoordelijkheid door de meeste mensen enorm gewaardeerd worden.

31. Leer je emoties beheersen

Wanneer je tijdens een onenigheid of ruzie je emoties niet in de hand hebt en als eerste boos wordt, dan heb je op voorhand al verloren. Door je boosheid te tonen, laat je immers zien dat je niet bereid bent om naar de ander te luisteren en op een rustige manier over een probleem kunt praten. Het vinden van een oplossing zal daardoor alleen maar verder weg zijn en bovendien loop je het risico om als driftkikker te boek te komen staan. Mannen die snel boos of driftig worden, zijn echter niet erg geliefd bij de meeste dames.

32. Stop met klagen

Als er een bepaalde klus gedaan moet worden, waar je tegenop ziet of eigenlijk helemaal niet ziet zitten, dan kun je hier urenlang over klagen, maar dat zal je helaas niet helpen. Beter doe je zonder morren wat er gedaan moet worden omdat voortdurend blijven klagen je niet zal helpen om het werk eerder gedaan te krijgen. De enige manier om een vervelende klus snel te klaren, is door deze direct aan te pakken (en dus ook niet steeds uit te stellen tot een later tijdstip). Achteraf kun je dan trots op jezelf zijn dat het je toch maar weer eens is gelukt. 

33. Bereid zijn te blijven leren

 In de loop van zijn, of haar, leven zal een mens voortdurend nieuwe dingen leren. Wanneer je niet bereid bent om iets nieuws te leren, zul je bovendien vaak niet verder ontwikkelen. In de praktijk kan dit betekenen dat je minder makkelijk over een algemeen onderwerp mee kunt praten omdat je slechts iets weet van een beperkt aantal zaken. Je zult dan al snel als saai, of zelfs onderontwikkeld, worden beschouwd en een minder interessante gesprekspartner zijn. Daarnaast zal het verwerven van nieuwe kennis en vaardigheden je zelfvertrouwen een ware boost kunnen geven en daar kun je dan weer je voordeel mee doen bij de vrouwen.

34. Goed gekleed gaan    

Zodra je je in het openbaar gaat bewegen, is het absoluut aan te bevelen om je zo te kleden alsof je op elk moment de liefde van je leven tegen kunt komen. Je weet dan namelijk zeker dat niemand af zal knappen op de wijze waarop je jezelf verzorgd en gekleed hebt. Snel even in een versleten broek, een vervaald T-shirt en oude schoenen een boodschap doen, kun je dan ook beter uit je hoofd laten. Zeker als je indruk wilt maken op een vrouw, zul je er altijd op en top uit moeten zien. De meeste vrouwen waarderen het namelijk enorm als een man voldoende aandacht besteedt aan zijn verschijning.

35. Vernader alleen voor jezelf

Zelfs als je smoorverliefd bent op iemand, is dat nog geen gegronde reden om jezelf te veranderen. Indien deze persoon, ongeacht of dit een man of een vrouw betreft, je niet accepteert zoals je werkelijk bent, dan is deze jouw liefde niet waard. De enige persoon waar je jezelf voor dient te veranderen ben jezelf. Je moet dan ook alleen bepaalde dingen aan je uiterlijk of innerlijk willen veranderen omdat je daar zelf gelukkiger van zult worden. Door voor een ander jezelf te veranderen, zal er doorgaans alleen maar toe leiden dat je je erg onzeker, en dus vaak ook ongelukkig, kunt gaan voelen.

36. Betweters worden minder gewaardeerd

Op het ogenblik dat je jezelf altijd ziet als de slimste persoon in een gezelschap, dan zul je al snel als een betweter te boek komen te staan. Het is dus niet verstandig om voortdurend anderen de les te lezen en op alles en iedereen kritiek te uiten. Beter luister je oprecht naar wat anderen te vertellen hebben en kun je ook van een ander aannemen dat hij, of zij, het beter weet. Je kunt nu eenmaal niet overal evenveel verstand van hebben en altijd je gelijk halen. Betweterige heerschappen vallen bij de meeste vrouwen, maar ook mannen, dan ook absoluut niet in de smaak.

37. Geluk verdient voorbereiding

Een groot van het geluk dat je tijdens je leven ervaart, heb je in eigen hand. Je moet er zelf immers iets leuks van maken. In veel gevallen betekent gelukkig worden dat je je eerst goed op iets moet voorbereiden. Zo zul je pas een leuke baan kunnen vinden als je echt je uiterste best hebt gedaan op school of op de werkvloer en je helemaal hebt ingezet om het beste van jezelf naar boven te halen. Gelukkig worden komt bij niemand dan ook gewoon aanwaaien.

38. Vertrouwen hebben is opwindend

Voor de meeste vrouwen geldt dat zij het uitermate opwindend vinden als een man hen volledig vertrouwt. Een man die laat merken dat hij helemaal op een vrouw durft te vertrouwen, zal dan ook vaak als erg sexy worden gezien. In de praktijk betekent dit dat je, als man, niet altijd overal iets achter moet zoeken en je over durft te geven aan de keuzes en beslissingen die je droomvrouw neemt. Je bent voor haar dan onweerstaanbaar en daar kun je natuurlijk zelf weer je voordeel mee doen.  

39. Doe altijd je uiterste best

In het leven kun je eigenlijk elke droom die je koestert waar proberen te maken. In alle gevallen geldt echter dat je dit dient te doen door je voor de volle honderd procent in te zetten voor dit doel. Alleen zo kun je namelijk gericht op je doel afstevenen en op een zelfverzekerde manier te werk gaan. Je bent op deze manier bovendien erg aantrekkelijk voor vrouwen. De meeste dames vinden een man die zich helemaal geeft voor een bepaalde zaak, en duidelijke doelen in zijn leven heeft gesteld, enorm aantrekkelijk. 

40. Geniet van het leven  

Veel mannen, maar ook vrouwen, zijn tijdens hun leven vooral bezig met carrière maken en hogerop komen. Hierbij vergeten ze echter dat er nog meer uit het leven gehaald kan worden. Ze zien vaak het plezier niet meer van het ondernemen van leuke activiteiten met hun partner, gezin, familie of vrienden. Wanneer je op je sterfbed niet met weemoed terug wilt denken aan de dingen waar je tijdens je leven geen aandacht aan hebt geschonken, dan zul je moeten zo snel mogelijk moeten leren om ook te genieten in het leven. Je werkt immers om leuk te kunnen leven en leeft niet om alleen maar te werken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20