4 nieuwe overlijdens, 100 mensen op intensieve zorgen

Er zijn opnieuw een stuk meer besmettingen met het coronavirus vastgesteld, laat het crisiscentrum weten

Vier nieuwe sterfgevallen en 243 nieuwe vastgestelde gevallen van corona, dat zijn de nieuwe cijfers die het crisiscentrum op woensdag doorgeeft. De dodentol staat daarmee op 14.

Er liggen momenteel in de Belgische ziekenhuizen 496 mensen in bed met een vastgesteld geval van corona. Daarvan liggen er 100 op intensieve zorgen. Dat is ook meteen waar het schoentje knelt, die intensieve zorgen.

In totaal zijn er nu al 1.486 gevallen van corona vastgesteld in België. Het werkelijke aantal ligt nog een stuk hoger, zegt het crisiscentrum. Maar niet iedereen kan getest worden.

De boodschap die de regering al enkele dagen aan de bevolking geeft, werd ook op de persconferentie nogmaals herhaald. ‘De situatie laat het niet toe om creatief aan de slag te gaan met de regels. Blijf binnen, hou afstand en was uw handen regelmatig. Nog een hele warme oproep om solidair te zijn met de meest kwetsbaren in deze samenleving. Een telefoontje of bericht kan veel deugd doen. Vraag hoe het gaat, maar respecteer alsjeblieft social distancing. Blijf thuis, zorg voor jezelf en zorg voor elkaar.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20