211 banen op de helling bij D’Ieteren Auto

De autodivisie, die de merken van Volkswagen in België invoert, versnelt haar transformatieplan. Er staan 211 banen op de tocht, maakt D’Ieteren Auto woensdag bekend in een persbericht.

De versnelling van het transformatieplan komt er ‘om de impact van de huidige gezondheidscrisis en de langetermijneffecten ervan op de vraag en het gedrag van de klanten op te vangen’. D’Ieteren Auto verwacht dat de nieuwe auto- en bedrijfswagenmarkten dit jaar zullen krimpen tot respectievelijk 435.000 en 55.000 nieuwe inschrijvingen. De komende vijf jaar zullen de markten zich stabiliseren op 450.000 en 60.000 nieuwe inschrijvingen, verwacht de autogroep.

‘We hebben de ambitie een belangrijke speler te zijn in de ontwikkeling van een vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit ten voordele van onze klanten, medewerkers, partners en de samenleving in het algemeen’, zegt Denis Gorteman, CEO van D’Ieteren Auto. ‘Om dat doel te bereiken, hebben we onze strategie tot het jaar 2025 vastgelegd. Daarvoor is een wereldwijde investering nodig van 182 miljoen euro over die periode.’

Voorts wil de directie geen Yamaha-producten invoeren in België en het Groothertogdom Luxemburg. Momenteel staat D’Ieteren Sport in voor die activiteit, maar de autogroep is op zoek naar een overnemer voor D’Ieteren Sport. De directie van D’Ieteren Auto heeft dan weer de wet-Renault, met een de verplichte informatie- en consultatieprocedure, opgestart voor de bedreigde banen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20