Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 02 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

15 tips voor het vinden van de job EN de liefde van je leven

Logo Business AM
Business

29/10/2019 | Dominique Dewitte | 7 min leestijd

De zoektocht naar de perfecte partner is in vele opzichten vergelijkbaar met die naar de job van je leven. Dat zegt Nicole Williams, Connection Director bij LinkedIn en schrijfster van het boek ‘Girl on Top: Your Guide to Turning Dating Rules into Career Success’. Business Insider geeft op basis van haar boek de volgende vijftien tips.

1. Experimenteer

Beschouw het als een goede zaak als je ontevreden bent met je huidige job, want dat betekent dat je op zoek dient te gaan naar iets beters. Ook ‘om te weten wat een goede relatie is, moet je eerst ondervinden wat een slechte is,’ schrijft Williams.

2. Luister naar je vrienden

Vraag je beste vrienden wat zij denken dat je zou moeten doen. Luister naar hen en niet naar je eigen vooroordelen.

3. Vermijd wanhopig over te komen

‘Hoe wanhopiger je bent om ‘de ware’ te vinden, hoe waarschijnlijker het is dat je die zal afstoten met je gedrag,’ aldus Williams. Wees ontspannen en zelfverzekerd tijdens je zoektocht naar een goede job of relatie. Als je dat niet bent, doe dan alsof. Vaak leidt dat tot echte zelfzekerheid.

4. Wees niet bang alleen te zijn

Zolang je weet dat je ook alleen verder kan, moet je niet wanhopen. Als je geen perfecte kansen vindt, is het aan jou om die zelf te creëren. Als anderen hun eigen bedrijf of freelancecarrière kunnen beginnen, kan jij dat ook.

5. Wees duidelijk over wat je wil

Vaak zijn we zo bang van afwijzing dat we niet durven vragen om wat we echt willen. Get over it,‘ schrijft Williams, ‘en besteed je energie aan het in de wacht slepen van een positief antwoord.’

6. Zet je beste beentje voor

Als je niet gemotiveerd bent, wees dan niet jezelf, maar doe je voor als een goede werknemer. Observeer de werknemer waar iedereen het meeste naar opkijkt en doe hem of haar na.

7. Leer lichaamstaal te herkennen

Het lichaam liegt nooit. Als je de signalen die het uitzendt leert herkennen, kan je aanvoelen of je in de smaak valt of niet, zonder dat je daar om moet vragen. Dit geldt voor zowel meetings met je baas als gesprekken met potentiële klanten.

8. Praat niet te veel

Je collega’s zijn niet noodzakelijk je vrienden. Net zoals te veel informatie een relatie op de helling kan zetten, kan dat ook nadelig zijn voor je reputatie op de werkvloer. Klaag bijvoorbeeld nooit over je voormalige baas, bedrijf of ex. Dat stelt immers niet hen, maar jou in een slecht daglicht.

9. Klaag niet over de concurrentie of over jezelf

Je wint geen harten door je concurrenten te beledigen. ‘Meestal verkrijg je daarmee net het tegenovergestelde,’ waarschuwt Williams. Klaag echter ook niet over jezelf. Dat komt niet bescheiden, maar onzeker over. ‘Je kan niet verwachten dat iemand je gaat liefhebben als je jezelf niet graag ziet.’

10. Reken niet op verandering van je bedrijf/baas/partner

Als je jezelf in een slechte professionele of liefdesrelatie bevindt, verwacht dan niet dat er veel dingen gaan veranderen met de tijd. Vind een manier om desondanks toch gelukkig te zijn of zoek iets anders.

11. Zie er goed uit

Je uiterlijk is belangrijk. Draag mooie kleren en dat zal worden opgemerkt. Dat geldt echter ook voor slechte of ongepaste kledij.

12. Te veel zelfopoffering leidt tot problemen

Wees geen martelaar. Offer je geluk niet op voor je job of je partner. Er is veel meer in het leven dan enkel je carrière of je liefdesleven.

13. Geef niet onmiddellijk op

Geef niet op bij de eerste confrontatie met sleet op je carrière of relatie. Probeer nieuwe dingen, begin een nieuw project of doe iets anders dat je oude liefde misschien doet heropflakkeren.

14. Verkwist geen jaren in de middelmatigheid

Als je, ondanks verwoede pogingen, jezelf steeds verder voelt wegzakken in een saai en middelmatig bestaan, is het tijd voor iets nieuws. Vergooi je leven niet aan middelmatigheid.

15. Laat anderen je lof zingen

Creëer je eigen pitch en laat anderen die boodschap verspreiden binnen je netwerk.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks