Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 27 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

1,5 procent van de honden heeft eigen verzekering

Logo Business AM
Lifestyle

02/10/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

De beste vriend van de mens, zeker in quarantainetijden. Maar van de anderhalf miljoen honden in België heeft slechts 1,5 procent een verzekering, dat meldt verzekeraar Corona Direct.

Op 4 oktober is het werelddierendag, een ideaal moment om uw beste viervoetige vriend nog even in de bloemetjes te zetten. Want 57 procent van de eigenaar ziet zijn hond als een belangrijke remedie tegen eenzaamheid. Toch is maar 1,5 procent van de honden verzekerd. Dat bijvoorbeeld voor als u moet opgenomen worden in het ziekenhuis. Dan krijgt u pakweg de prijs van een hondenpension terugbetaald.

Een of vijf heeft een hond

Zowat een vijfde van de Vlaamse huisgezinnen heeft een hond rondlopen, 22 procent om precies te zijn. Dat is meer dan in Wallonië, waar 18,7 procent het gezelschap van een hond heeft. Vlamingen onder de 35 hebben er nog meer, 32 procent heeft een hond.

Voor onze honden hebben we ook een flinke duit over. In totaal kosten honden zowat 1,3 miljard euro. Dat is wat we jaarlijks, alle Belgen samen, uitgeven aan voeding, opvang en verzorging van ons huisdier. Medische behandelingen en nazorg kosten heel wat geld. Voor een kruisband betaalt u zowat 600 euro, om staar te verhelpen dokt u tussen de 900 tot 1.500 euro.

Hondenverzekering

Die onverwachte kosten kan u dekken door een verzekering, maar Belgen doen dat in vergelijking met de buurlanden erg weinig. Bij ons hebben 1,5 procent van de honden een verzekering. In Nederland is dat 5 procent, in Groot-Brittannië 24 procent. Iets verderop, in Scandinavië, loopt dat op tot 80 procent.

Bij Corona Direct zien ze wel een stijging van het aantal hondenverzekeringen. ‘Ondanks het feit dat een hondenverzekering in België nog niet zo bekend is, neemt het aantal wel gestaag toe. Steeds meer baasjes willen hun trouwe viervoeter verzekeren tegen onvoorziene omstandigheden. Op jaarbasis gaat het om een stijging van 20 procent’, zegt Els Blaton, CEO Van Corona Direct Verzekeringen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump