13 dingen om te doen in Parijs en omstreken als je met het gezin naar Disneyland Paris gaat

Je hebt besloten dat je dit jaar met je kinderen naar Disneyland® Paris gaat. En waarom niet met de rest van de familie? Met oma, opa, nonkels en tantes, neven en nichten? Disneyland® Paris is geweldig! Maar er is nog veel meer te doen in Parijs en haar omgeving. Wij vertellen je wat je nog kan doen tijdens je verblijf:Sponsored by Villages Nature®Paris

1. Het park van Disneyland® Paris zelf uiteraard

Het eerste waaraan je denkt bij Disney, is natuurlijk het Disney Park. Het is het oudste van de twee delen van het park in Parijs en er valt heel wat te beleven voor kinderen, vooral in Fantasyland. Kinderen kunnen zich er onderdompelen in het verhaal van Pinokkio, Assepoester of Peter Pan, een ritje maken op de paardenmolen of proberen om het zwaard van Excalibur uit de steen te krijgen. 

2. De Walt Disney Studios

Vaak kiezen de ouders ervoor om enkel het bekendste park te bezoeken, maar de Walt Disney Studios is ook absoluut de moeite waard. Sinds een paar jaar heeft dit park een deel gewijd aan Toy Story (Playland) en de meest sympathieke rat van de Franse gastronomie: Rémy uit Ratatouille

3. Het winkelcentrum van Val d’Europe


© TripAdvisor
Wil je de magische wereld even verlaten en een beetje terug op aarde komen? En iets anders kopen dan knuffelbeesten van Disney aan 25 euro per stuk? Trek dan naar het winkelcentrum Val d’Europe, op minder dan 2 kilometer Disneyland® Paris. Het shoppingcenter zal de hele familie kunnen bekoren, van klein tot groot.

4. SeaLife

Je kleintjes zullen sprakeloos zijn in het zeeparadijs van het SeaLife-aquarium. Dat geeft jou meteen een beetje rust en stilte terwijl zij de zeedieren bewonderen. 

5. Villages Nature® Paris 

Wil je even ontsnappen aan de drukte en lekker uitrusten? Villages Nature® Paris biedt de ultieme Center Parcsbeleving voor het hele gezin, vlak bij Disneyland® Paris. Zin om rustig rond het meer te wandelen en je niet langer in een stad te wanen? Je kinderen plezieren met een gigantisch zwembad met golfslagbad en 7 supercoole glijbanen? Of genieten van buitenlagunes die worden verwarmd tot 30°C door geothermische energie? Villages Nature® Paris heeft het allemaal. Dit is je beste keuze voor accomodatie in de buurt van Disneyland® Paris voor je gezinsvakantie. Villages Nature® Paris ligt op 6 minuten rijden van de Disneyparken.

6. Het kasteel van Champs-sur-Marne

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige kastelen en ook het kasteel van Champs-sur-Marne moet niet onderdoen. Voor volwassenen hanteren ze een democratische inkomprijs en kinderen onder de 18 jaar mogen gratis binnen. Omdat het kasteel geen nationaal monument is, is er geen gratis inkom voor wie ouder is dan 18. Maar er is wel een kortingstarief voor jongeren tot en met 25 jaar. Het kasteel ligt op 13 kilometer van het park. 

7. La Ferme de Paris

Wil je je kinderen meenemen naar het platteland tijdens je verblijf in de grootstad? Dat is perfect mogelijk met de Ferme de Paris. De boerderij ligt temidden van het bos van Vincennes en hanteert een educatieve aanpak. Kijk je ogen uit in de boomgaard, de moestuin en tussen de vele dieren. De boerderij is open op zaterdag en zondag van 13u30 tot 17u en is gratis. Hij ligt op ongeveer 30 minuten rijden van het park.

8. De kerk van Saint Médard

Wie zin heeft om het echte Parijs te ontdekken, met de typische accordeonmuziek, moet zeker eens naar de Saint Médardkerk gaan. Elke zondag van 11u tot 14u speelt de Parijse Mouffetard Musette er tegenover de kerk, op het einde van de Mouffetardstraat. Ze nodigen de voorbijgangers steeds uit om te dansen op de muziek. Laat je volledig onderdompelen in de Parijse cultuur en waag een dansje! 

9. De Eiffeltoren

Je kan onmogelijk zo dicht bij Parijs zijn zonder een selfie te maken voor de Eiffeltoren. Kleine toeristische tip: wandel naar de Trocadero om de beste foto te maken! 

10. De oevers van de Seine

Wil je graag rustig kunnen rondwandelen zonder volledig onder de voet gelopen te worden zoals op de Champs-Élysées? Aarzel dan niet om eens langs de Seine te kuieren, de oevers zijn er breed en soms ongelofelijk mooi, met minituintjes midden in de stad. 

11. Het Rioolmuseum

Het Rioolmuseum of Le Musée des Égouts is een parcours van 500 meter onder de Parijse grond. Hoe ongebruikelijk het ook klinkt, het is een leerrijk bezoek waar aan kinderen uitgelegd wordt hoe waterzuivering werkt aan de hand van borden en schaalmodellen. De toegang is gratis. 

12. Het Centre Pompidou

Het Centre Pompidou in Parijs is het grootste museum voor moderne kunst in Europa. Het beschikt over bijna 98.000 werken en zo’n 4.000 daarvan worden tentoongesteld. Naast de ongewone architectuur, is ook het interieur van het museum een echte verrassing. Kleine tip: je bent meteen ook in de buurt van een zeer geanimeerde en gastvrije wijk van Parijs, Les Halles. Aarzel niet om hier gezellig door de kleine straatjes te wandelen. 

13. Het Playmobil FunPark

Het Playmobil FunPark is als een gigantische speelkamer waar alle Playmobilfiguurtjes verzameld zijn. Je vindt er 12 overdekte speelruimtes met een aantal kamers waar je ook zelf kan helpen bouwen. Er is bovendien ook een gedeelte speciaal voor kinderen tussen 18 en 36 maanden oud.

In Disneyland® Paris en omgeving valt heel wat te beleven, maar het belangrijkste is dat je hele familie plezier heeft. Al het nodige comfort na een dag vol avontuur, vind je in een cottage van Villages Nature® Paris. Er gaat niets boven een heerlijke duik in het zwembad en wat ontspanning. Boek dus snel je verblijf via de website van Villages Nature® Paris voor een perfecte familievakantie. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20