10000 lenen

Voor een heleboel mensen is 10.000 euro behoorlijk veel geld. Dikwijls hebt je een dergelijk bedrag nodig als je een nieuwe auto, een renovatie of een luxueuze vakantie (voor een deel) wilt financieren. Een bedrag van 10.000 euro kun je echter alleen lenen door het afsluiten van een:

  • doorlopend krediet: een lening die je veel flexibiliteit biedt. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf op welk moment en welk bedrag je wilt lenen. Bovenal betaal je enkel rente over het bedrag dat je op hebt genomen.
  • persoonlijke lening: een persoonlijke lening waarbij je een vast geldbedrag leent. De leensom en de rente ervan zijn van tevoren afgesproken. Dit wil dus zeggen dat je tussentijds geen extra geld meer op kunt nemen.

Voordat je geld gaat lenen is het dus zaak om te bepalen van welke leenvorm je het meeste voordelen, en dus de minste kosten, op zal leveren.

Een persoonlijke lening van 10000 euro

Een bedrag van 10.000 euro lenen in de vorm van een persoonlijke lening heeft als belangrijk voordeel dat de leensom en de rente van tevoren vast staan. Op die manier je vooraf precies wat je uiteindelijke kosten voor de totale lening zijn. Je komt dus niet voor verrassingen te staan tijdens of na de aflossing van de lening. Een nadeel van lenen via een persoonlijke lening is echter dat de rente in de regel hoger is dan bij een doorlopend krediet. Ook kun je bij een persoonlijke lening tussentijds geen extra geld bijlenen. Indien je zeker weet dat je 10.000 euro wilt lenen, dan kun je dus prima voor een persoonlijke lening kiezen.

Een doorlopend krediet van 10000 euro

Een lening van 10.000 euro afsluiten in de vorm van een doorlopend krediet heeft als groot voordeel dat je flexibel geld kunt lenen. Op die manier kies je van tevoren weliswaar de gewenste leensom, maar hebt je tevens de mogelijkheid om tussentijds wat extra geld bij te lenen. Een ander voordeel van een doorlopend krediet is dat de rente over het algemeen lager uitvalt dan bij een persoonlijke lening.

10.000 euro lenen
Persoonlijke lening Doorlopend krediet
Leensom staat vooraf vast Leensom is kan veranderd worden
Rente staat vooraf vast Rente kan veranderen
Vaste looptijd Looptijd kan veranderen
Hogere rente Lagere rente
Tussentijdse aflossing is niet mogelijk Tussentijdse aflossing is mogelijk
Tussentijds bijlenen is niet mogelijk Tussentijds bijlenen is mogelijk

Rente voor het lenen van 10000 euro

De rente die in rekening wordt gebracht als je een bedrag van 10.000 euro leent, varieert dus per leenvorm, maar kan ook van kredietverstrekker tot kredietverstrekker sterk uiteenlopen. Op het moment dat je ervoor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten, dan moet je rekening houden met een rente die meestal wat hoger uitvalt dan bij een doorlopend krediet.

Een lening van 10.000 euro zonder CKP check

Een lening afsluiten voor een bedrag van 10.000 euro zonder CKP check is nagenoeg onmogelijk via een bank. Je leent immers een fors bedrag en de kredietverstrekker zal altijd je kredietwaardigheid willen toetsen bij de Nationale Bank van België. Voor een bank, of andere financiële instelling die leningen en kredieten verstrekt, is het immers van essentieel belang dat het uitgeleende geld en de bijkomende kosten ook daadwerkelijk probleemloos terugbetaald kunnen worden.

Op het moment dat je een geldsom van 10.000 euro wilt lenen zonder dat er een toetsing bij het CKP uit wordt gevoerd dan zul je op zoek moeten gaan naar een particuliere kredietverstrekker. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vermogend familielid of goede vriend die bereidt is om je dit forse bedrag uit te lenen. Uiteraard dien je in dit geval altijd ervoor te zorgen dat je goede leenvoorwaarden afspreekt en deze ook door een daartoe bevoegde persoon, zoals een notaris, laat vastleggen. Het lenen van geld, en zeker van een vrij grote som, oefent in een groot aantal gevallen een bepaalde invloed uit op de relatie tussen de leningverstrekker en de leningnemer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20