Zwicht er weer een Europese bankreus voor de verleiding van crypto?

De Europese custodian en vermogensbeheerbank CACEIS overweegt naar verluidt de mogelijkheid om crypto-gerelateerde diensten aan te bieden.

Volgens de website CoinDesk, die twee bronnen dicht bij de zaak citeert, werkt de bank CACEIS (4,2 biljoen euro aan activa onder beheer en 2,2 biljoen euro aan activa onder administratie) samen met het Zwitserse bedrijf Metaco om verschillende diensten op te zetten voor cryptomuntbeleggers. Metaco is gespecialiseerd in blockchaintechnologieën en digitale activa.

CACEIS “is niet op zoek naar iets dat beperkt is tot de opslag van cryptomunten, maar iets dat veelomvattend is en voldoet aan een verscheidenheid aan behoeften” voor digitale valuta’s, zei een van CoinDesks bronnen.

Het zoeken naar een oplossing voor het storten van cryptomunten wordt gezien als de eerste stap in de adoptie van cryptomunten door banken, aldus CoinDesk. Van Metaco is bekend dat het dergelijke oplossingen heeft geleverd aan een aantal Europese banken, waaronder BBVA en Standard Chartered.

De bank, die voor 69,5 procent in handen is van Crédit Agricole en voor 30,5 procent van Banco Santander, heeft haar zetel in Parijs en is sterk vertegenwoordigd in Europa, met name in Duitsland.

Niet de eerste bank in Europa

Als de informatie van CoinDesk klopt en CACEIS inderdaad voorbereidingen treft om crypto-transacties aan te bieden, zal het niet de eerste bank in Europa zijn die dit doet.

De op één na grootste bank van Spanje, BBVA, heeft zich al in deze niche begeven door Bitcoin-beheerdiensten te integreren en lonkt nu naar Ethereum. De Britse bank Standard Chartered heeft hetzelfde gedaan.

De integratie van cryptodiensten door grote Europese banken is een goede zaak voor cryptoliefhebbers, maar het zou ook de staatsregulering van de markt kunnen versnellen.

CACEIS en Metaco weigerden echter commentaar te geven op vragen over een mogelijk cryptoproject.

(lb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20