Ook Zuid-Korea wil naar de maan en Mars: “Landen met een ruimtevaartvisie zullen de wereldeconomie leiden”

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol heeft tijdens een toespraak voor het Korea Space Forum, volgens de organisatoren “de eerste conferentie in Noordoost-Azië die zich volledig richt op de nieuwe ruimtevaartindustrie”, de ambitieuze plannen van het land uit de doeken gedaan.

Waarom is dit belangrijk?

Steeds meer landen en bedrijven doen mee aan de nieuwe race naar de ruimte. De industrie zal de komende eeuw een steeds groter belang spelen. Er bevindt zich immers een zo goed als oneindige voorraad grondstoffen in het universum.

De essentie: Zuid-Korea wil een aantal grote dingen verwezenlijken in de ruimte.

  • Yoon vertelde volgens SpaceNews aan het aanwezige publiek dat het land volgend jaar een nationaal ruimteagentschap zal oprichten. De inrichting daarvan zal gebaseerd zijn op die van de Amerikaanse tegenhanger NASA. 
  • Ook zal het ruimtevaartbudget van het land de komende vijf jaar verdubbeld worden. Tegen 2045 moet zelfs 100 biljoen won (omgerekend zo’n 73 miljard euro) geïnvesteerd worden in de sector. 
  • Ter vergelijking: het budget voor de ruimtevaart voor het jaar 2022 is 734 miljard won, net geen half miljard euro.
  • Volgens de president zal het land in 2032 een robot op de maan laten landen. In 2045 zal een onbemande missie naar Mars volgen. Die datum werd gekozen omdat Zuid-Korea in 1945 werd bevrijd van het Japanse koloniale bewind.

De details: Om de ambitieuze doelstellingen te halen, worden een paar projecten voorgesteld.

  • Zuid-Korea zal een nieuwe raketmotor ontwikkelen voor een missie naar de maan. Dat moet zo’n vijf jaar duren.
  • Het ruimteagentschap zal wellicht de Korea Aerospace Administration (KASA) heten. Het moet de huidige ruimtevaartprojecten in het land, die verspreid zijn over verschillende agentschappen, samenbrengen onder één geheel.
  • Ook zal er een vijfjarenplan komen, waarin zal staan wat Zuid-Korea allemaal van plan is. Binnenkort maakt het land meer details bekend.
  • De Koreaanse overheid zal ook meer investeren in de private ruimte-industrie.
  • Ten slotte wil het land nauwer samenwerken met de Verenigde Staten, voornamelijk op vlak van nationale veiligheid. “De Koreaans-Amerikaanse alliantie zal worden uitgebreid naar de Koreaanse-Amerikaanse ruimtealliantie”, zei Yoon tijdens zijn toespraak.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.