Aast Zuhal Demir op Welzijn in de volgende Vlaamse regering?

Volgens politicus Jean-Marie Dedecker (onafhankelijke op de N-VA-lijst) heeft N-VA-kopstuk Zuhal Demir haar zinnen gezet op Welzijn in de volgende Vlaamse regering. Demir liet eerder niet in haar kaarten kijken.

Gehoord: Dedecker blijkt wel fan van Demir en ziet haar de post van Welzijn oppakken.

  • Jean-Marie Dedecker had liever Demir als Vlaams minister-president gehad dan formateur Matthias Diependaele (N-VA), dat geeft hij toe aan VTM Nieuws. Demir was nadrukkelijk geen kandidaat voor die positie, liet ze weten tegenover Het Belang van Limburg: “Wie een kandidatuur zoekt voor het minister-presidentschap, is eraan voor de moeite”.
  • Toch vindt Dedecker Diependaele “een goede keuze“. “Hij is iemand die de knip op de portemonnee durft te houden, die durft zeggen waar het op staat. Het is een integer figuur”, klinkt het.
  • Maar Dedecker gaat nog even door op Demir, die volgens hem “graag gezondheidszorg zou willen doen”. Die post wordt in de Vlaamse regering Welzijn genoemd, en is al lang een cd&v-bevoegdheid. “Ik zou ook graag hebben dat dat naar N-VA gaat”, laat Dedecker weten.
  • Demir van haar kant gaf aan dat ze niet wilde praten over ministerposten, en dus ook niet of ze liever minister van Omgeving blijft of dan toch iets anders wil. “Het moet vooral om de inhoud gaan”, zei ze. Daarbij gaf ze aan dat ze wel haar werk als minister “op een of andere manier wil voortzetten”.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.