Ziekenhuizen moeten helft van intensieve zorgen vrijhouden voor coronapatiënten

De FOD Volksgezondheid heeft beslist dat alle ziekenhuizen ten laatste op 26 oktober moeten overschakelen naar de zogenaamde fase 1B. Daarbij moet de helft van de bedden op intensieve zorgen voor coronapatiënten gebruikt worden.

De coronacijfers in ons land blijven exponentieel groeien en de ziekenhuissector sloeg al meermaals een noodkreet. Op dit moment is het nog niet zover gekomen dat alle ziekenhuizen op 25 procent van hun capaciteit zitten voor coronapatiënten, maar dat zit er snel aan te komen.

Daarom besliste de FOD Volksgezondheid dat alle ziekenhuizen moeten overschakelen op fase 1B en dus 50 procent van hun bedden op intensieve zorgen beschikbaar moeten houden voor mensen met Covid-19 en nog eens vier keer dat aantal op andere afdelingen. Dat moet ten laatste tegen 26 oktober gebeuren, bevestigt een woordvoerder van Volksgezondheid.

‘Geen risico’s’

Nog maar maandag gingen alle ziekenhuizen over naar fase 1A, waarbij ze een kwart van hun bedden moesten reserveren voor coronapatiënten en nu gaan ze al naar een volgende fase. ‘De cijfers stijgen zo snel dat we geen risico’s willen nemen’, klinkt het.

Woensdag gingen de Brusselse ziekenhuizen al over naar 1B.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20