YouTube verwijdert video’s Bolsonaro over corona

YouTube heeft video’s van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro verwijderd vanwege “misleidende informatie” over het coronavirus. In een verklaring schrijft YouTube dat het na een “zorgvuldige beoordeling” heeft besloten de video’s van de rechts-populistische president te verwijderen.

“Onze regels staan geen inhoud toe waarin staat dat hydroxychloroquine of het medicijn ivermectin effectief zijn bij de bestrijding van het coronavirus of het voorkomen van een coronabesmetting”, schrijft YouTube in de verklaring, erbij vermeldend dat “de functie of politieke ideologie van Bolsonaro hier geen rol bij speelden”. Een woordvoerder van Bolsonaro wilde nog niet reageren op vragen van persbureau Reuters.

De radicaal rechtse president heeft het malariamedicijn hydroxychloroquine tijdens de coronapandemie meerdere keren aangeprezen, ondanks het feit dat de werking van het middel nooit is bewezen. Ook spreekt Bolsonaro regelmatig zijn twijfels uit over de ernst van het coronavirus en verafschuwt hij coronamaatregelen.

Eind vorig jaar verwijderden Facebook en Twitter al berichten van Bolsonaro vanwege misleidende en mogelijk gevaarlijke informatie over het coronavirus.

Meer
Mijn Volglijst

Greiner verlengt bod op Recticel

26/11/2021 07:16

(ABM FN) Greiner heeft het overnamebod op Recticel verlengd, nadat de Europese Commissie een diepgaand onderzoek naar de overnameplannen is gestart. Dit kondigden de Oostenrijkers vrijdagochtend aan. 

Het bod loopt nu tot 7 januari, in plaats van 17 december. De resultaten van de bieding zullen op 14 januari gepubliceerd worden, aldus Greiner. 

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20