Xiaomi kondigt Mi 10 Ultra aan

De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft zijn nieuwste smartphone bekendgemaakt. De Mi 10 Ultra moet het succes van Xiaomi consolideren.

Whatever you can imagine, #Mi10Ultra has it, dat is de slagzin van de Mi 10 Ultra, het nieuwe vlaggenschip van smartphonebouwer Xiaomi. We durven de waarachtigheid van dat gegeven te betwijfelen. Maar dat de Mi 10 Ultra veel in huis heeft, dat is dan wel weer waar.

Het grootste voordeel van de Ultra is dat hij 120-watt ondersteunt. Daarmee zou u de 4.500Ah batterij in 23 minuten kunnen opladen. Na 5 minuten tikt ie al de 41 procent aan.

De Ultra heeft ook een indrukwekkende set cameras in huis. De primaire is er eentje met een 1/1.32-inch sensor met 48 megapixel. Hij kan, hybride weliswaar, 120 keer zoomn en opnemen in 8k. Dan is er ook nog de 20 megapixel en de 12 megapixel voor portretten. Fijn.

Het scherm dan: met 6,67 inch en en OLED kan Xiaomi niet veel verkeerd doen en die 120 Hz-snelheid is ook mooi. Daarmee speelt Xiaomi meteen mee met de grote jongens. Opgelet: dat kan wel tot serieuze batterijproblemen leiden. Achter dat snelle scherm zit wel een Snapdragon 865, dat is dezelfde als de Galaxy S20 en S20 Ultra. Met andere woorden: het zou best mee moeten vallen met die batterij.

In China zal de Mi Ultra op 16 augustus in de winkelrekken liggen. Hij kost er zowat 650 euro. Of dat ook de Europese prijs wordt, is nog niet bekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20