WWDC 2022 maandag van start: welke aankondigingen worden verwacht op de keynote van Apple?

Apple geeft aanstaande maandag het startschot voor de festiviteiten van zijn hoogmis, en conferentie voor softwareontwikkelaars, genaamd de Worldwide Developers Conference (WWDC). Een meerdelig evenement dat uiteraard zal worden ingeleid door de traditionele Apple keynote waar verschillende aankondigingen verwacht worden.

Zoals gebruikelijk zal Apple zijn keynote beginnen met het bejubelen van zijn verdiensten om nadien tot de kern van de zaak te komen: de upgrade van zijn soft- en hardwaresystemen. Het WWDC staat immers synoniem voor nieuwe versies van de verschillende besturingssystemen van de Amerikaanse firma. iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, watchOS 9 en tvOS 16 zouden dus logischerwijs op de agenda moeten staan.

Deze nieuwe versies zullen uiteraard vergezeld gaan van diverse verbeteringen en nieuwe functies. Dit is wat er wordt verwacht, gebaseerd op de laatste geruchten:

  • iOS 16: Volgens de vaak goed geïnformeerde Mark Gurman moeten de notificaties op de iPhone worden verbeterd. In welke mate? Dat weten we nog niet. Ook de Gezondheid-app zal naar verwachting worden vernieuwd. Het sociale aspect van de gebruikerservaring zou worden versterkt.
  • iPadOS 16: Bij multitasking kunnen drie in plaats van twee vensters worden weergegeven.
  • macOS 13: Widgets zouden hun opwachting kunnen maken op het bureaublad.
  • watchOS 9: Een nieuwe Energiebesparingsmodus zou worden toegevoegd aan de huidige “Power Reserve”-modus. Nieuwe gezondheids- en activiteitstracking zouden ook op de agenda staan.

Een nieuw besturingssysteem?

Het gerucht gaat dat de VR-headset, waar Apple al enige tijd “in het geheim” aan werkt, samen met een nieuw besturingssysteem op de markt zal komen. Er wordt gezegd dat het realityOS heet, maar dat is ongeveer alles wat erover bekend is.

Als Apple daadwerkelijk een nieuw ‘OS’ voor virtual reality zou introduceren, is de kans groot dat dit gepaard zou gaan met de aankondiging van een speciaal accessoire. Wordt het beroemde Apple Glass maandag officieel gemaakt?

Verschillende nieuwe producten

WWDC zou ook de gelegenheid kunnen zijn voor Apple om de nieuwe generatie van zijn eigen Mac-chip, de Apple Silicon M2, te presenteren. Het zou de basis van de eerste versie (M1) overnemen, maar zou een aantal opmerkelijke verbeteringen bevatten.

Het bedrijf zou ter gelegenheid daarvan een aantal nieuwe Macs onthullen die met deze nieuwe processor zijn uitgerust. De MacBook Air zou een upgrade krijgen. Hij zou een nieuw design hebben en in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. De webcam zou van betere kwaliteit zijn en hij zal ook worden uitgerust met een MagSafe-poort. MagSafe is de technologie waarmee je Apple-apparaten draadloos kunt opladen.

De iMac Pro zou ten slotte een comeback kunnen maken. Het ontwerp zou zijn geïnspireerd op de iMac M1 en zou een mini-LED-scherm hebben met variabele beeldverversingsfrequentie (ProMotion) tot 120 Hz. Hij zou in twee versies worden aangeboden, de ene met een M1-chip en de andere met een M1 Max-chip.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20