Wordt Bolsonaro de VS uitgezet? Democratische politici zetten president Biden onder druk

De Amerikaanse president Joe Biden staat onder toenemende druk om voormalig Braziliaans president Jair Bolsonaro uit de VS te zetten. 

Waarom is dit belangrijk?

Op vrijdag 30 december vertrok Bolsonaro met de staart tussen de benen naar het Amerikaanse Orlando in de staat Florida. Zijn trouwe volgers erkennen de uitslag van de presidentsverkiezingen van 30 oktober nog altijd niet en protesteren al wekenlang tegen de komst van president Lula. Op zondag 8 januari ontplofte de situatie, toen Bolsonaristen het Braziliaans parlementsgebouw, hooggerechtshof en het presidentieel paleis bestormden.

Het nieuws: President Biden veroordeelde de gewelddadige bestorming door Bolsonaristen van afgelopen zondag.

  • "Canada, Mexico en de Verenigde Staten veroordelen de aanvallen van 8 januari op de Braziliaanse democratie en op de vreedzame machtsoverdracht", zei de Amerikaanse president op maandag in een gezamenlijk opgestelde verklaring met zijn collega’s uit Mexico (Andrés Manuel López Obrador) en Canada (Justin Trudeau).
  • Ondertussen hebben verschillende Amerikaanse Democratische we
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer