‘Wolf of Wall Street’ geeft cryptoadvies: “Ik zou geschokt zijn als je geen geld zou verdienen”

Jordan Belfort adviseert beleggers om cryptomunt Bitcoin te behandelen als een opslag van waarde tegen de stijgende inflatie.

De geduchte Wall Street-broker Jordan Belfort staat vooral bekend om zijn frauduleuze gedrag en buitensporige levensstijl in het verleden. Hij werd vertolkt door Leonardo DiCaprio in de Martin Scorsese-film ‘The Wolf of Wall Street’, waarin de rise and fall van Belfort werd verhaald. Vandaag is Belfort echter aan het werk als populaire motivatiespreker en nog steeds actief op de markten. Ook op die van digitale activa zoals cryptomunten.

Belfort heeft zichzelf de afgelopen jaren getransformeerd tot een heuse cryptostier, ofwel een belegger die de toekomst van digitale munten bijzonder rooskleurig ziet. Zo pleitte Belfort in het verleden al voor een snellere en betere regulering van cryptomunten. Dat kan volgens cryptostieren namelijk leiden tot een enorme adoptiegolf, omdat de wereld van crypto zo minder schimmig en risicovol wordt voor beleggers. Belfort nam het ook geregeld op voor cryptomunt Ripple, wiens ontwikkelaars momenteel een rechtszaak met de Amerikaanse beurswaakhond uitvechten.

Ditmaal kwam Belfort op de proppen met advies voor beleggers die er aan denken om hun cryptomunten te verkopen tijdens de berenmarkt.

Bitcoin als een schuilplaats tegen inflatie

Tijdens een interview met Yahoo Finance, meent Belfort dat beleggers verder moeten kijken dan “een horizon van 12 of 24 maanden” wanneer ze beleggen in Bitcoin. Beleggers zouden Bitcoin moeten bekijken als een schuilplaats tegen inflatie op lange termijn. Bijna de hele wereld ondervindt de afgelopen maanden last van historische inflatiecijfers door de COVID-pandemie, stimuleringsmaatregelen en de oorlog in Oekraïne.

“Met een beetje geluk, denk ik dat je op 24 maanden tijd zeker geld zal verdienen”, werpt Belfort op. “Maar als je drie of vijf jaar wacht, zou ik geschokt zijn als je geen geld zou verdienen. De onderliggende fundamenten van Bitcoin zijn bijzonder sterk.”

Belfort wijst daarop naar het ingebouwde plafond op de voorraad van Bitcoin. “Het aanbod is beperkt en als de inflatie blijft stijgen, komt er een moment dat Bitcoin meer als een waardevol object en minder als een groeiaandeel zal verhandeld worden”, besluit Belfort.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20