“Wolf of Wall Street” Jordan Belfort is eigenlijk cryptostier, voorspelt dat Ripple (XRP) prijs van 10 dollar zal bereiken

De echte “Wolf of Wall Street” is bijzonder bullish over cryptomunt Ripple. De beruchte effectenmakelaar voorspelt zomaar dat de prijs zal vertienvoudigen.

Jordan Belfort, de geduchte stock broker die vanwege zijn frauduleus gedrag en buitensporige levensstijl door Leonardo DiCaprio werd vertolkt in “The Wolf of Wall Street”, blijkt een aanhanger van cryptomunt Ripple te zijn. De digitale munt met beurstikker XRP noteerde afgelopen week een verlies van 4 procent, maar blijft rond een prijs van 1 dollar per stuk schommelen.

Volgens de Amerikaanse beurswaakhond (SEC) is Ripple een “niet-geregistreerd effect”. De ontwikkelaars van Ripple werden dan ook voor de rechtbank gedaagd door de SEC. Maar dat houdt Belfort natuurlijk niet tegen om een lucratieve kans te laten liggen. Donderdag tweette de voormalige fraudeur, die tegenwoordig aan de slag is als motivatiespreker, dat hij een bedrag van maar liefst zes cijfers zou geïnvesteerd hebben in de cryptomunt.

Sterker nog, volgens Belfort zal Ripple makkelijk een prijsrecord van 10 dollar kunnen bereiken. In dat geval zou de totale marktwaarde van XRP op zo’n 500 miljard dollar staan. “Mijn kabelman vindt het de beste uitvinding sinds gesneden brood,” grapt de “Wolf of Wall Street”.

Van “zwendel” naar cryptostier

In 2018 noemde Belfort cryptomunt Bitcoin nog “een zwendel”. Sindsdien is de Amerikaan blijkbaar volledig bijgedraaid en getransformeerd in een heuse cryptostier. De veroordeelde oplichter sprong ook recent op de hele NFT-hype. Hij vroeg zich af of hij een CryptoPunk of een “Ape” moest aanschaffen, NFT’s die voor verschillende duizenden dollar over de digitale toonbank gaan.

Ripple is één van de weinige munten die de afgelopen weken geen nieuwe recordprijs kon optekenen. De munt lanceerde in 2018 en stond in dat jaar ooit op een koers van 3,4 dollar. Sindsdien is de prijs met 68 procent gezakt.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20