Woensdag Overlegcomité, dat is uiteraard nu al goed voor voorpagina’s

Twee jaar van crisisbestrijding levert nog steeds dezelfde voorspelbare taferelen: telkens worden grote vergadermomenten belegd (vroeger een Veiligheidsraad, onder de regering-De Croo een Overlegcomité), waar dan beslist wordt over het lot van de 11 miljoen Belgen.

  • Voorafgaand wordt dan al allerlei gelekt en gespind, zowel door politici als door de virologen en andere wetenschappers, die als BV’s door de Vlaamse media zweven, en te pas en te onpas opduiken om predicties te doen of huis-tuin-en-keukentips te geven zoals je dampkap laten draaien bij bezoek.
  • Een vermoeiend mediaspektakel dus, dat niet bepaald doet denken aan goed en helder bestuur.
  • We vatten voor u even samen wat woensdag zal geven, volgens de ‘insiders’: geen versoepelingen, want iedereen vreest de Omikron-variant, en de harde maatregelen bij de Nederlanders zetten toch een bepaalde toon op dat vlak. Anderzijds zal men ook niet drastisch gaan verstrengen, want men heeft ook in de Wetstraat begrepen dat er geen enkele ruimte is, laat staan politiek draagvlak, om opnieuw in te grijpen in het sociale leven en terug bubbels of andere restricties in te voeren.
  • Much ado about nothing to decide dus, zo lijkt het woensdag te worden.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20