Witte Huis blijkt alweer een broeihaard: Minister Ben Carson test positief op corona

De Amerikaanse minister van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling Ben Carson heeft COVID-19, dat meldt nieuwszender ABC. Hij woonde de verkiezingsnacht bij in het Witte Huis. Intussen hebben verschillende aanwezigen van dat evenement positief getest.

Het blijft besmettingen regenen in de onmiddellijke entourage van president Trump. Volgens het Amerikaanse nieuwskanaal testte Carson vanochtend positief voor COVID-19. Zijn kabinet laat weten dat hij ‘goedgemutst is, en zich gelukkig prijst dat hij toegang heeft tot doeltreffende behandelingen die zijn herstel bevorderen en versnellen’.

De voormalige neurochirurg, en Trump-medestander van het eerste uur, woonde de verkiezingsnacht bij in het Witte Huis, samen met de Republikeinse partijtop en de belangrijkste leden van de regering . Trumps voormalige kabinetchef Mick Mulvaney testte later positief, net als de huidige kabinetchef Mark Meadows. The New York Times bericht dat vijf assistenten van het Witte Huis en een campagnemedewerker ook positief testten in de dagen voor en na de verkiezingsdag.

Vorige maand kreeg het Trump veel kritiek voor de roekeloze houding waarmee hij evenementen organiseerde in het Witte Huis, zonder aandacht voor coronamaatregelen. Onder meer de voorstelling van opperrechter Amy Coney Barret in de Rozentuin bleek achteraf de verspreiding van het coronavirus sterk in de hand te werken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20