Windmolens worden binnenkort groter dan de Eiffeltoren

Technologieconcern General Electric (GE) heeft aangekondigd dat het een windmolen gaat bouwen met een vermogen van 18 megawatt (MW). Het gaat de strijd aan met andere bedrijven die al gelijkaardige plannen hebben aangekondigd.

Waarom is dit belangrijk?

De wereld probeert gradueel af te stappen van vervuilende fossiele brandstoffen. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe energiemix is windkracht. Fabrikanten van windmolens concurreren dan ook met elkaar om steeds krachtigere modellen te produceren.

In het nieuws: Scott Strazik, CEO van GE Vernova, de energietak van GE, liet het nieuws vallen tijdens een gesprek met investeerders op 9 maart.

  • Het bedrijf zou werken aan een model met een vermogen tussen 17 en 18 MW. Veel details zijn er echter nog niet over bekend. Op de website van GE is voorlopig nog niets te vinden over het model.
  • Het grootste model van GE dat nu getest wordt, de Haliade-X, heeft een vermogen tot 14,7 MW. De windmolen is maar liefst 260 meter hoog. Elke wiek hee
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer