Willy Naessens Group neemt transportbedrijf Groeninghe in Kontich over

Willy Naessens Group gaat het transportbedrijf Groeninghe Transport uit Kontich overnemen. Dat meldt het bouwbedrijf dinsdag in een persbericht. De 25 werknemers en 21 vrachtwagens van het bedrijf worden mee overgenomen.

Groeninghe Transport specialiseert zich in containertransport in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf is met zijn rijen geparkeerde vrachtwagens een bekend herkenningspunt langs de E19 in Kontich. Het beschikt over 21 vrachtwagens. ‘De bedoeling van deze overname is om op termijn terug een stap verder te zetten in onze verticale integratie bij de Willy Naessens Group en ook het mobiliteitsprobleem aan te pakken’, zegt CEO Dirk Deroose. Zo ligt Groeninghe Transport beter gelegen ten opzichte van de betonfabrieken van Willy Naessens in Bornem en Willebroek, wat het bedrijf tijdswinst oplevert.

Dierenwinkel mag niet mee

De 25 werknemers van de transportafdeling van Groeninghe, die 99 procent van het bedrijf uitmaakt, blijven aan boord. Ze worden omgeschoold naar specifiek bouwtransport nodig voor de Willy Naessens Group. Binnen de vennootschap is ook nog een dierenspeciaalzaak actief, die wordt niet mee wordt overgenomen en zal dus sluiten. De huidige uitbater zal van 1 april tot 30 juni een uitverkoop organiseren. De overname wordt in juni gefinaliseerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20