Wil je weten hoeveel winst je kan maken met investeringen in crypto? Deze tool berekent het exacte bedrag

Wie in een vroeg stadium van de cryptorevolutie zijn hele vermogen investeerde in Bitcoin, hoort nu bij de rijken der aarde. Voor twijfelende sceptici (of voor wie pas recent het vermeende potentieel van cryptomunten heeft ingezien), is er nu een “wat als”-tool. De ‘cryptowinsttijdmachine’ becijfert wat het had opgeleverd als je op datum naar keuze een bepaalde som had vastgezet in een cryptomunt. Een voorbeeld? Wie twee jaar geleden op 13 december 500 dollar zou hebben geïnvesteerd in Bitcoin, zou nu 3.424 dollar hebben. Dat is een winst van bijna 585 procent.

Waarom is dit belangrijk?

De winsttijdmachine is een handige analysetool voor het investeren in cryptomunten. Zo is de prijs van Bitcoin het afgelopen decennium met meer dan zes miljoen (!) procent gestegen. Concreet: had je er tien jaar geleden 17 dollar in geïnvesteerd, dan was je vandaag miljonair. Maar ook nu loont het om te investeren in cryptovaluta’s. Er zijn namelijk ook nog altcoins met veel groeipotentieel te vinden.

De tool is te vinden op de sites CryptoStart en CryptoGround. Voor de nieuwsgierigen is de bewerking simpel. Om erachter te komen hoeveel je had kunnen verdienen aan een cryptomunt, voer je een getal in het veld ‘Inlegbedrag’ in (of schuif je met de blauwe balk), selecteer je een munt in het veld ‘In’ en kies je ten slotte je dagtekening binnen het veld ‘Datum’. Zodra alle velden zijn geselecteerd, druk je op de rode knop (‘Bereken ROI’) om je winst te genereren.

de tool / bron: CryptoStart

Goede week voor Bitcoin en altcoins

Voor cryptovaluta’s was 2021 al een uitzonderlijk turbulent jaar. Zo leken in april alle cryptomunten de wind in de zeilen te hebben. Tussen 1 en 14 april was de koers van bijvoorbeeld Bitcoin gestegen van zo’n 59.000 dollar naar 64.800 dollar, een nieuwe recordhoogte. Die stijging werd enkele dagen later opgevolgd door een correctie. Samen met tal van andere cryptomunten moest Bitcoin echter nóg wat terrein prijsgeven, en dook de populairste cryptomunt in mei zelfs onder de kaap van de 30.000 dollar.

De voorbije week, echter, is weer mooi geweest voor de cryptomarkt. Zo hangt Bitcoin op het moment van schrijven weer dicht tegen de kaap van de 50.000 dollar aan, en werd die eerder deze week zelfs een paar keer overschreden. Ethereum is de voorbije zeven dagen zelfs 21,70 procent in waarde gestegen, en is nu bijna 4.000 dollar waard. Ook Solana en Cardano beleven uitstekende tijden.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20